Tar debatten og natten ute i hele Lofoten

couple tent camping in the wilderness

couple tent camping in the wilderness

Artikkelen er over 4 år gammel

Arrangmentet Natt i naturen skjer i hele Norge - og Lofoten - natt til søndag.

DEL

Det er i anledning Friluftslivets år at politikere landet over pakker telt og sovepose og begir seg ut i naturen for å tilbringe ei lørdagsnatt. Men før det er nattinatti, samles folk rundt bål til samtale.

Målet er å få 50.000 nordmenn til å sove ute denne natta.

- Vi skal snakke om vilkårene for friluftsliv nå i etterkant av en travel sommersesong. Hvilke løsninger ser vi for oss for framtida blir også tatt opp, forteller miljøansvarlig i Vestvågøy kommune, Anja Meland Rød som sammen med Lofoten friluftsråd tilrettelegger for arrangementene.

Hun understreker at temaene i de ulike kommunene er forskjellige ettersom hva som er relevant for hvert sted å snakke om. Flere ulike lag, foreninger og partier har gått sammen om arrangmentene.

Det er lokale politikere som skal være ordstyrere og alle innbyggerne er velkomne til å være med på bålsamtalene og overnatting ute.

- Det blir både spennende og koselig, med høy hyggefaktor, sier Rød.

Turstier

I Kyllingdalen på Ballstad skal John Inge Berg være ordstyrer og han skal innlede om friluftsliv.

- Turstier som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg vil snakke både om de vi mangler og de som er blitt så slitt at de er begynt å bli farlige. Dessuten har vi under planlegging ei turløype på Ballstad, men den står i stampe med grunneierspørsmål, sier Berg.

Det skal serveres kyllingsuppe og speiderne har annonsert at de kommer.

- Forhåpentligvis konkurrerer vi ut countryfestivalen! spøker Berg som ønsker alle hjertelig velkomne.

-Bli med!

- Jeg har sendt invitasjon til alle partilederne i Vågan og bedt dem invitere videre. Det er få som har meldt at de kommer, så jeg er spent på hvor mange som kommer, sier Gunnar Aarstein som har ansvaret for arrangementet i Vågan.

- Vi skal samles, lage bål og sette opp telt. Jeg har invitert Jann H. Engstad som skal si noe om hva politikerne bør gjøre for at naturen blir tilrettelagt på en bærekraftig måte, for turister og fastboende. Forhåpentligvis en start på noen vedtak eller planer over hva som bør gjøres. Reiselivet øker i volum og naturen blir brukt som trekkplaster. Lofoten har ei utfordring der som politikerne må ta tak i, sier Aarstein som tar med gitaren om været blir bra.

- Man trenger overhode ikke være politisk engasjert for å ha glede av dette. Det er åpent for alle å komme! sier Aaarstein som lover valgkampfri sone.

Dette er arrangementene i Lofoten:

Austre Vågan - overnatting på Kvitsand

Vestvågøy - debatt, innlegg og overnatting i Kyllingdalen

Vågan - innlegg med Lofoten Aktivs Jann Engstad, debatt og overnatting på Kalle

Flakstad - quiz, innlegg om allemannsretten og politisk bålsamtale ved Fredvang skole

Moskenes - arrangment og overnatting i Akkarvikodden

Deltar du på nattinaturen? Tag gjerne bildene med #lpfriluft og #lofotenfriluft!

Artikkeltags