Friluftslivets uke har blitt arrangerte over hele landet og avsluttes søndag med Teltjakten 2017.

Tar man seg en tur ut nå på søndag, kan man komme hjem som den lykkelige eieren av et flunkende nytt telt.

Teltjakt i Lofoten

Søndag settes det ut et telt på ti ulike steder i Norge, deriblant i Lofoten. Finner man teltet, er man med i trekningen av å vinne det.

- Er det en dag man burde pakke tursekken og komme seg ut, så er det nå på søndag, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam i en pressemelding.

Tredje året

Det er tredje året på rad at paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og Helsport går sammen om å arrangere skattejakt fra nord til sør.

Gjennom uken slippes det hint på Facebook-eventet «Teltjakten 2017», slik at man via hintene kan gjette seg frem til hvor man tror teltet blir satt opp søndag.

Når man har funnet ut hvor teltene befinner seg, kan man dra med seg familie og venner på jakt, og få en annerledes søndagstur.

- Teltjakten ble arrangert første gang under Friluftslivets år i 2015, og var så populært, at vi har fortsatt å arrangere denne skattejakten for å markere avslutningen på Friluftslivets uke.

Grunnen til at Teltjakten er så populært, er nok at det er minst like spennende for voksne, som for barn, sier Synne.

Det er ikke om å gjøre å være førstemann til å finne teltet, men det vil kun stå oppe mellom kl. 10 til 14 på søndag.

-Lett å finne fram

En av de som vinner teltet, får det også med seg hjem, mens en annen vil få boka «Et ute» av Sigrid Henjum. .

- Teltene kommer til å bli plassert på steder det er lett å finne frem til, så lenge man har fulgt med på hintene som er sluppet på Facebook-eventet. Vi legger opp til at familier med små barn også skal kunne ta turen, med ønske om at flest mulig skal komme seg ut denne søndagen, sier Kvam.

I Lofoten er det Lofoten Turlag som står for arrangementet.