Friluftslivets uke byr på naturopplevelser for alle

NATT I NATUREN: Bilde av en som koser seg i telt under en tidligere utgave av arrangementet #nattinaturen.

NATT I NATUREN: Bilde av en som koser seg i telt under en tidligere utgave av arrangementet #nattinaturen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag starter Friluftslivets uke både i Lofoten og i resten av landet

DEL

– Det er veldig gledelig at Friluftslivets uke øker i popularitet for hvert år. Uken er ment som en hyllest til det norske friluftslivet og den flotte naturen vår, og det er tydelig at dette er en feiring det norske folk setter stor pris på, sier generelsekretæren i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal i en pressemelding.

Helgen markerer starten på friluftslivets uke i Norge, og i Lofoten kan man i samråd med flere friluftsorganisasjoner, finne på mye moro sammen med familie og venner.

Ordførertur på Flakstad

En av aktivitetene som blir arrangert i Lofoten, er tur med ordføreren i Flakstad, Hans Fredrik Sørdal. Han er veldig glad for å bli spurt, og syns Friluftslivets uke er et flott engasjement.

– Det er jo et positivt tiltak, for det er med å stimulere til bedre folkehelse. I tillegg er det en fin arena for å ha gode samtaler med de som bor i kommunen og de som besøker oss. Jeg håper at arrangmentet kan stimulere folk til bruke nærmiljøet mer hyppig.

Turen med ordføreren vil gå opp til Gapahuken ved Skjelsfjorden. Er ordføreren god på å bruke naturen til vanlig, da?

– Bestandig hyggelig å gå på tur, men telting og sånt skjer vel i rykk og napp. Jeg er alt for dårlig til å gjøre det, men så er jo i en tid hvor det skjer ufattelig mye rent politisk. Så lenge det lar seg gjøre så skal du ikke se bort i fra at jeg tar meg en telttur, sier Sørdal til Lofotposten.

– Ikke overkompliser!

Friluftslivets uke 2017 åpner med det den nasjonale sove-ute-aksjonen #nattinaturen. Første gangen #nattinaturen ble arrangert var i 2015, da hele 90 000 sov ute under den landsdekkende sove-ute-aksjonen.

– Konseptet for #nattinaturen er enkelt; sett opp teltet i hagen, i skogen, på fjellet, eller dra på et arrangement i regi av et lokallag eller forening, oppfordrer Lasse Heimdal - og understreker at sove-ute-aksjonen skjer der man selv vil at den skal skje.

– Dette er en ypperlig anledning for foreldre å ta med barna på teltovernatting for første gang. Og man trenger ikke å overkomplisere - for et barn vil en telttur i hagen fremstå som et like stort eventyr som noe annet, sier Heimdal i pressemeldingen.

#nattinaturen arrangeres med speiderne på Ballstad.

Foto:

Artikkeltags