Erly og Evelyn rensket lever i fire timer: – Det ble borte på et øyeblikk

POPULÆRT: Evelyn Knutsen og Erly Sandnes brukte fire timer på å renske lever, og det var ikke mye igjen når alle hadde forsynt seg.

POPULÆRT: Evelyn Knutsen og Erly Sandnes brukte fire timer på å renske lever, og det var ikke mye igjen når alle hadde forsynt seg. Foto:

Onsdag inviterte foreningen Med hjerte for eldre til ferskfiskkveld på Leknes Bo- og servicesenter, og det ble en kjempesuksess.

DEL

Foreningen Med hjerte for eldre PÅ Vestvågøy består av en gjeng ildsjeler som ønsker å gi et lite bidrag slik at de eldre kan få et lite avbrekk i hverdagen. I løpet av året har de mange ulike arrangement, og et av de faste er ferskfiskkveld.

Rensket lever i fire timer

Onsdag benket nesten 60 ferskfisksultne seg rundt bordene i kafeen på Leknes Bo- og servicesenter. Før de kom hadde de ti frivillige i foreningen gjort alt i klart.

De to som hadde holdt på lengst var Erly Sandnes og primus motor Evelyn Knutsen.

– Vi begynte i titiden med å renske lever. Det er et tidkrevende og møysommelig arbeid for det skal mye lever til 60 personer. Vi brukte rundt fire timer, men vi hadde det koselig i lag, sier Evelyn mens hun og Erly stadig må øse opp mer lever.

– Tenk at all den leveren vi rensket nærmest ble borte på et øyeblikk, sier de to leverrenserne.

– Men det ble nok til alle, legger Evelyn til.

Takknemlighet

Det er ingen tvil om at folk satte pris på maten.

– Det var utrolig godt, og dere skal ha alt slags takk for at dere steller i stand et så flott arrangement, sier Fritjof Pettersen og gir Evelyn en god klem.

Ildsjelene i Med hjerte for eldre bød ikke bare på ferskfisk, lever og rogn.

-Det blir byggrynssuppe til dessert. En ting skal jeg love at ingen skal gå sultne her ifra, slår Evelyn fast, og det kunne en dame underskrive på.

– Dette var altså så godt. Jeg er stappmett, og jeg lurer på hvordan i all verden jeg skal komme meg hjem, sier hun med et stort smil.

Kolbjørn Bugge var på plass med gitaren og underholdt både før og etter maten.

Etter maten fikk han hjelp av de ildsjelene som også stilte opp som sangkor, og folk sang med på kjente og kjære sanger.

Ingen tvil om at ferskfiskkvelden til Med hjerte for eldre falt i smak.


Artikkeltags