Nytt samarbeid mellom Biblioteket og Seniornett: – Tilbyr digital tumleplass

DIGITAL MØTEPLASS: Thor Hetzler fra Meieriet bibliotek, styreleder i Seniornett, Gjermund Molund og styremedlem i Seniornett, Aud Karin Larsen, håper mange tar turen til biblioteket 5. mars.

DIGITAL MØTEPLASS: Thor Hetzler fra Meieriet bibliotek, styreleder i Seniornett, Gjermund Molund og styremedlem i Seniornett, Aud Karin Larsen, håper mange tar turen til biblioteket 5. mars. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meieriet bibliotek og Seniornett på Leknes inviterer nå eldre til en digital møteplass for både læring og sosialt samvær.

DEL

I fjor høst arrangerte Meieriet bibliotek og Seniornett Leknes en seniorsurfestival med ulike aktiviteter. Et av tilbudene var ulike tv-spill på storskjerm. Bowling var et av de mest populære spillene, og nå har de to organisasjonene lyst til å ta dette et skritt videre.

– Under denne dagen oppdaget vi på en måte hverandre, og fant ut at vi hadde mye å hente av hverandre. Lysten til å få til noe i lag er stor, og nå har vi kommet fram til en del aktiviteter, sier Thor Hetzler fra biblioteket, Gjermund Molund og Aud-Karin Larsen fra Seniornett.

Digital møteplass

Nå presenterer de et prosjekt de har kalt; En digital møteplass for godt voksne.

– Vi starter 5. mars og skal ha et møte hver 14. dag på biblioteket. Her vil vi ta for oss forskjellige temaer. På det første møtet vil vi se på hvilke digitale tilbud som finnes på Meieriet. Det er alt fra e-bokbiblioteket, til digitale aviser, trådløs nett og hvordan bruke billettautomaten, forteller Hetzler.

De legger også opp til en del spill.

– Vi så at mange likte å spille bowling som tv-spill. Engasjementet var stort, og det vil vi videreføre. Vi vil også se på andre typer spill som folk kan spille via pc eller mobiltelefon. Det går an å spille sjakk med en annen via mobiltelefonen. Vi har kalt denne sekvensen for Spill og Spør, sier Hetzler.

Spør om hjelp

Det vil også andre temaer utover våren.

– Seniornett Norge jobber hardt med å få til flere lokale aktiviteter for seniorer, og det er det vi nå ønsker å få til her på Leknes. Vi ser at fortsatt er det en del godt voksne som ikke er komfortabel med data og nettløsninger. På disse møtene kan de få prøve og ikke minst spørre om hjelp. Vi vil være til stede og det samme vil folk fra biblioteket være, sier Gjermund Molund som er styreleder i Seniornett Leknes.

– Vi skal prøve å gjøre dette til en møteplass der det ikke er noe terskel for å komme. Her kan alle komme, og du trenger ikke å være medlem i Seniornett, legger styremedlem i Seniornett Leknes, Aud Karin Larsen, til.

Arrangementet er gratis.

– Vi byr også på gratis kaffe. Målet er at dette skal bli en sosialt møteplass der en også kan lære ting som man kanskje kvier seg for å gjøre aktiviteter man ikke er trygge på, sier Hetzler, Larsen og Molund.

På aprilmøtet vil den nye 3D printeren til Meieriet bli presentert.

– Denne printeren er noe av det siste innen teknologigen, og kan skrive ut hva som helst. Vi har blant annet skrevet ut nye sjakkbrikker. Vi vil vise fram hvilke muligheter som ligger i denne type teknologi, forklarer Hetzler.

– Vi håper at flest mulig stikker innom Meieriet den 5. mars, slik at vi har en lærerik og sosial formiddag i lag, sier Aud Karin Larsen. Thor Hetzler og Gjermund Molund.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken