Bjørn mottok Vågan kommunes første frivillighetspris: – Tusen takk!

Vant: Bjørn Tingvoll i KIL turn vant Vågan kommunes første frivillighetspris. Her sammen med Audhild Berthinussen og ordfører Eivind Holst.

Vant: Bjørn Tingvoll i KIL turn vant Vågan kommunes første frivillighetspris. Her sammen med Audhild Berthinussen og ordfører Eivind Holst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørn Tingvoll mottok lørdag kveld Vågan kommunes frivillighetspris for sitt mangeårige engasjement i Kabelvåg IL Turn.

DEL

Prisen ble delt ut for aller første gang.

– Jeg ble overrasket og nummen da jeg hørte at jeg skulle få denne prisen. Det er en påskjønnelse for meg, men like mye for alle andre frivillige i Våganidretten. I KIL Turn er vi fem personer i styret, i tillegg til ei stor ressursgruppe og over 30 trenere som hver uke står på og er klare for å ta imot klubbens 300 utøvere. Dette er en pris også til dere, sier Tingvoll.

Første prisvinner

I takketalen pekte Tingvoll på at Kabelvåg Idrettslag har en av landets flotteste idrettshaller, som rommer både fotballbane, håndballbane, turnhall, klatrevegg og taekwondo-rom.

– Vi i turngruppa tegnet hallen lenge før den var på politikernes bord. KIL Turn omfavner hele Vågan kommune, fra Digermulen til Gimsøy. Vi har i tillegg stjålet fra nabokommunen, og har gymnaster fra Ballstad. Vi trenger mer plass, og håper at folk ser behovet for å bygge ut Vågar Idrettspark. Hører du det? sa Tingvoll med glimt i øyet og så bort på ordfører Eivind Holst som delte ut prisen.

Prisen ble delt ut under Svolvær musikkforening sin nyttårskonsert i Lofoten Kulturhus. Svolvær musikkforening fyller i år 125 år, og hadde med seg Tor Endresen som vokalist på årets nyttårskonsert.

– Jeg er stolt over å få denne prisen, og veldig klar over at vi i KIL Turn og jeg ikke hadde vært her uten vår daglige leder, Kjell Normann. Han har gjort en fantastisk jobb. Gratulerer til Svolvær musikkforenings jubileumsår, og gratulerer til kulturhuset som fyller 10 år. Tusen hjertelig takk og gratulerer til alle frivillige i Vågan kommune, avrundet Tingvoll.

Utgjør 400 årsverk

I sin begrunnelse pekte Holst på at den frivillige innsatsen som utføres i Vågan kommune i sum utgjør 400 årsverk.

– Prisvinneren er en stor ildsjel innenfor idrett i lokalmiljøet. Han har trent turn i mange år, etablert flere tropper og vært pådriver for å dra i gang turnaktiviteten i kommunen, sa Holst under prisutdelingen.

Tingvoll startet sin turnkarriere allerede som 5-åring. Han har deltatt i flere klubbkonkurranser, Kretsmesterskap, Nord Norsk Mesterskap og landsfinaler. Som 18-åring begynte han som trener i KIL Turn.

– Flere gutter og jenter har siden da utviklet seg til kretsmester og Nord-Norsk mester under ledelse av Bjørn. Bjørn har vist stor iver til å hjelpe våre naboklubber i Lofoten, og han har de senere år vært en sterk pådriver for etablering av flere nye aktiviteter innen KIL Turn. Han har tatt imot barn med spesielle behov på sine treninger, noe som har gitt fantastiske resultater for vedkommende. Bjørn er i dag et stort forbilde blant lagets 318 gymnaster, og hundrevis av tidligere utøvere fra hele Vågan som har vært innom KIL Turn i løpet av sin idrettskarriere, heter det videre i begrunnelsen.

Tingvoll er i dag en av to personer som har hovedansvaret for 30 trenere i klubben.

– Takk til Bjørn for hans fantastiske innsats som utøver og trener for barn og unge gjennom 50 års virke innen turnsporten i KIL, sier daglig leder i KIL Turn, Kjell Normann.

Artikkeltags