BUA Vestvågøy snart klar til oppstart: – Vi håper folk kan bidra med utstyr de ikke trenger

TRENGER MER UTSTYR: Bjørnar Hartviksen, Peter Andersen og Aud Karin Larsen viser fram noe av det ustyret de har, men de ønsker mer.

TRENGER MER UTSTYR: Bjørnar Hartviksen, Peter Andersen og Aud Karin Larsen viser fram noe av det ustyret de har, men de ønsker mer.

BUA Vestvågøy skal være en plass der folk kan låne tur- sport og friluftsutstyr gratis. Nå ber BUA om hjelp fra folk som har brukt utstyr liggende, og som de kan gi bort til BUA.

DEL

BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og er hele kommunens utstyrsbod. BUA fungerer som et utstyrsbibliotek, hvor bøker er byttet ut med sport- og fritidsutstyr. Alle kan låne, selv om tilbudet først og fremst er rettet mot barn og unge. Utstyret er bra og godt vedlikeholdt, og tilbudet er gratis.

Det er Lofoten Friluftsråd, FNF Nordland, Vestvågøy kommune og Vestvågøy Frivilligsentral som har tatt initiativet til å starte opp BUA Vestvågøy.

Vestvågøy kommune har stilt lokalene ved siden av Taxiholdeplassen til rådighet, og i uke 4 2020 håper ildsjelene at de kan åpne BUA Vestvågøy.


Trenger utstyr

Men før de kan åpne trenger de utstyr som de kan låne ut.

– Vi blir å kjøpe inn en god del utstyr, men vi håper at folk kan bidra med utstyr som de ikke lenger bruker. Vi trenger alt av tur-, sport og friluftsutstyr. Det kan være ski, skøyter, vannsportutstyr, klatreutstyr, fiskeutstyr, fotballer, egentlig alt av utstyr. Det som blir gitt oss må være i god stand, sier Aud Karin Larsen fra Frivillighetssentralen, Peter Ankersen fra friluftsrådet, og Bjørnar Hartviksen fra Lions Lofoten.

– Det er først og fremst barn og ungdom vi retter oss mot, men tar imot utstyr for alle aldersgrupper, legger de til.

De ser for seg at BUA kan være perfekt for dem som har unger som har lyst til å prøve en ny aktivitet, og kan låne utstyr i stedet for å kjøpe det.

4. desember

Onsdag 4. desember og 11. desember vil de åpne dørene til BUA for å ta imot utstyr.

– Det blir på ettermiddagene, og vi blir også ha noen små aktiviteter. Vi håper folk finner fram utstyr som de ikke lenger har bruk for, og tar det med hit, sier de tre.

Når BUA åpner over nyttår blir det åpent to-tre dager i uken.

– Det blir på ettermiddagstid, og i første omgang baserer vi oss på frivillighet. Vi søker om midler fra alle mulige hold, og målet er å få til en person vi kan ha ansatt i en liten stilling. Nøyaktig åpningstid og dager vil vi komme tilbake til når endelig åpningsdato er satt. Nå håper vi at mange kommer hit den 4. og 11. desember. Både for å levere utstyr, og for å bli bedre kjent med BUA Vestvågøy, sier de tre.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken