Tilbake med populært tilbud for de eldre: –Nå blir det vanntrim igjen

NYTT TILBUD: Kristine Waggestad Havnes og Roy Bergkvist  er instruktøer i Vanntrimen. Aud Karin Larsen i Vestvågøy Frivillighetssentral  er arrangør og Annemor Lindgaard er prosjektleder i prosjektet  som har bidratt med midler. Foto: Kai Nikolaisen

NYTT TILBUD: Kristine Waggestad Havnes og Roy Bergkvist er instruktøer i Vanntrimen. Aud Karin Larsen i Vestvågøy Frivillighetssentral er arrangør og Annemor Lindgaard er prosjektleder i prosjektet som har bidratt med midler. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne høsten starter Vestvågøy Frivilligsentral opp med vanntrim for de som er over 65.

DEL

Daglig leder Aud Karin Larsen i Vestvågøy Frivilligsentral forteller at i 2016 hadde de et tilbud om vanntrim i bassenget for de over 65 +

– Tilbudet var veldig populært, men vi måtte slutte da vi ikke fikk mer midler. Nå har vi fått støtte fra et prosjekt som gjennomføres av Opus Lofoten og derfor er jeg veldig glad for at vi kan gjennomføre vanntrim i Leknes svømmehall denne høsten, sier Larsen.

– I tillegg til prosjektmidler har Roy Bergkvist og Kristine Waggestad Havnes sagt ja til å være med som instruktører på frivillig basis, legger hun til.

Vanntrimmen starter førstkommende onsdag.

– Vi starter på ettermiddagen og holder på rundt 40 minutter i bassenget. Så serveres det frukt slik at dette også blir en sosial stund. De som da vil ta seg en svømmetur kan gjøre det eller de kan ta seg en tur i badstua. I badstua vil det være eteriske oljer, forteller Larsen.

Vanntrim: Dette bildet er tatt fra vanntrimmen i 2016. Foto: Aud Karin Larsen

Vanntrim: Dette bildet er tatt fra vanntrimmen i 2016. Foto: Aud Karin Larsen

Vannet i bassenget på Leknes vil holde 28, 5 grad.

– Det er også handicappgarderode og det er heis i bassenget. Vi håper at mange vil ta turen onsdag ettermiddag. Det er ingen påmelding, opplyser Larsen.

– For de som er støttekontakter kan det være en fin mulighet å ta med seg de som er støttekontakt for med i bassenget, leggger hun til.

Roy Bergkvist er utdannet innstruktør for vanntrim.

– Jeg har gått intruktørkurset som LHL er ansvarlig for. Vi følger LHL sitt opplegg for vanntrim. Dette er et lavterkseltilbud som legges opp etter hver enkelt sin forutsetning. Jeg har hatt vanntrim i Vennesla tidligere og tilbakemeldingene er gode, forteller Bergkvist.

Han og Larsen er klar på at vanntrim passer for begge kjønn.

– Vanntrim passer for alle og vanntrim har god effekt, slår de fast.

Første vanntrimmen er førstkommende onsdag og så blir det vanntrim annenhver onsdag utover høsten.

Artikkeltags