Ferieklubb for 20. gang: – Det er først til mølla-prinsippet som gjelder

FERIEKLUBB: - Bowling er en av aktivitetene på ferieklubben, sier Aud Karin Larsen

FERIEKLUBB: - Bowling er en av aktivitetene på ferieklubben, sier Aud Karin Larsen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For 20. gang arrangerer Vestvågøy Frivillighetssentral ferieklubb på Leknes.

DEL

– Det er rart å tenke på at vi har holdt på i 20 år. Noen av lederne i ferieklubben har selv vært deltaker på ferieklubben, sier Aud Karin Larsen som er leder i Vestvågøy Frivillighetsentral.

– Vi får se om vi ikke markerer jubileet på en eller annen måte, legger hun til.

Ferieklubben arrangeres på Leknes i perioden 2. til 27. juli, og retter seg mot unger i alderen 6 til 12 år. Som vanlig er det Lekneshallen som er base.

Friluft

I år er det lagt mye vekt på friluftsaktiviteter.

– I år har vi et samarbeid med Lofoten Friluftsråd som vil være med oss to dager i uka. I tillegg blir det blant annet tur til Fagerlia gård, kanopadling, lek med ball, ridning på ridesenter og klatring. I år er det første gang vi har klatring på programmet. Det er også lenge siden sist vi hadde ridning som et av tilbudene, forteller Larsen.

– Er det bare uteaktiviteter?

– Hver onsdag har vi fast innedag i Lekneshallen med diverse formingsaktiviteter. Denne dagen  lager vi mat sammen med ungene. Det er den eneste dagen ungene ikke trenger å ha med mat og drikke.

Først til mølla

Rett etter pinse vil hun kjøre rundt til skolene med informasjons- og påmeldingsmateriell.

– Her står all informasjon, og det vil bli lagt i sekkene til ungene. Jeg vil oppfordre foreldrene til å følge med i sekkene slik at de får den informasjonen de trenger. Påmelding skjer til Frivillighetssentralen . Vi har plass til rundt 25 stykker hver dag, og det er først til mølla som gjelder. Av erfaring vet vi at det kan bli stor pågang så vi oppfordrer alle til å melde seg på så tidlig som mulig, råder Larsen.

Ungene kan meldes på de dagene som de ønsker å delta, og det er bindende påmelding.

Ferieklubben har i år får støtte fra både kommunen og fylkeskommunen.

– Kommunen bidrar med lønnsmidler, mens vi har fått aktivitetsmidler fra fylkeskommunen. Lønnsmidlene er helt avgjørende for at vi skal kunne arrangere ferieklubben. Aktivitetsmidlene kommer også svært godt med. Vi bruker buss på alle utfluktene, og det koster penger, forklarer Larsen.

Ferieklubben har to ansatte, og i tillegg stiller en del frivillige opp.

Artikkeltags