Arrangerer ferieklubb: – Det skal være artig, barna har jo ferie

Ferieklubb: Leder i Vestvågøy Frivillighetssentral, Aud Karin Larsen, forteller at barna skal få være mest mulig ute når de er med på ferieklubben de arrangerer i sommer.

Ferieklubb: Leder i Vestvågøy Frivillighetssentral, Aud Karin Larsen, forteller at barna skal få være mest mulig ute når de er med på ferieklubben de arrangerer i sommer. Foto:

Vestvågøy Frivillighetssentral arrangerer ferieklubb for 21. gang.

DEL

I fire uker i juli arrangerer Vestvågøy Frivillighetssentral ferieklubb. Ferieklubben arrangeres på Leknes, i perioden 1. til 26. juli. Som vanlig er Lekneshallen base for klubben rettet mot barn i alderen 6 til 12 år. Leder i frivillighetssentralen, Aud Karin Larsen, forteller at barna må ha gått ett år på skolen før de kan være med.

– Dette er 21. gangen vi arrangerer ferieklubben. Det er helt utrolig at vi har holdt på så lenge, og det har vært morsomt å være med på utviklingen gjennom disse 20 årene. Nå ser vi store forandringer fra første gang vi til i dag. Det blir mest mulig uteaktiviteter. Det er viktig at barna ikke blir sittende for mye inne foran PC-skjermen, sier hun.

Les også: Feiret 20 år med Ferieklubben

Ute og inne

Påmeldingen har startet. Hvert år kommer det inn over 30 påmeldinger. Ferieklubben setter en grense på rundt 25 barn hver dag, og det er fortsatt mange ledige plasser.

– Nå har vi vært ute på alle skolene og levert ut brosjyrer. Vi er veldig heldig med at alle skolene hjelper til med å få ut informasjonen, sier hun.

Fire dager i uka er det lagt opp til uteaktiviteter, og en dag i uka er aktivitetene inne. Da blir det formgivning og matlaging. Ellers må barna ha med seg matpakke hver dag.

– Om det er fint vær tar vi også siste delen av denne dagen ute. Det er mange foreldre som ikke har ferie, og som da synes det er fint at barna har noe å gjøre, sier hun.

Les også: 15 festivaler det er verdt å besøke i sommer

Barnas ferie

Under ferieklubben er både ansatte og frivillige med. Det er Vestvågøy frivillighetssentral som er arrangører, men de samarbeider også med andre foreninger. En av dagene blir det for eksempel kart og kompass med Lofoten Friluftsråd.

– Det blir en dag med Lofoten Hest og Helsesenter, hvor det blir ridning. Det blir også en dag med padling i Storfjorden, med Leknes Padleklubb. Der blir det padling med kajakk og kano, forteller Larsen.

Disse ukene er det mange dager med tur i nærområdet og andre uteaktiviteter. En av dagene skal barna reise til Ballstad, hvor det blir baking, roing og kos med dyr.

– Klubben er en del av barnas ferie. Derfor skal det være moro og artig å være der, sier hun.

Les også: Fikk tillatelse til å bygge tursti på Leknes: - Det blir et kjempetilbud

Artikkeltags