Gå til sidens hovedinnhold

Fylkeskommunen bidrar med penger: – Det blir vanntrim også denne høsten

Artikkelen er over 2 år gammel

De to siste årene har vanntrim for 65 + vært et populært tilbud på Vestvågøy. Nå sikrer fylkeskommunale penger for at det blir vanntrim også denne høsten.

Det er Vestvågøy Frivillighetssentral som de to siste årene har stått bak vanntrimmen eller «Ringer i vann» som det formelt heter.

Fylkeskommunen betaler

I år så det litt mørkt ut for om de fikk midler til å få gjennomført vanntrimmen, men i denne uken fikk daglig leder Aud Karin Larsen den beskjeden hun håpet på.

– Et slikt tilbud koster penger, og vi hadde selv ikke midler til å gjennomføre tiltaket. Vi søkte om midler fra fylkeskommunen, og vi fikk det vi søkte om. Det er nok penger til at vi kan ha vanntrim seks ganger denne høsten, og vi starter allerede 19. september, sier en glad Aud Karin Larsen.

«Ringer i vann» retter seg mot gruppen over 65 år.

– Vi starter osndag 19. september, og blir å holde på i Leknes svømmehall annenhver onsdag utover høsten. Vi legger opp slik at det blir 40 minutter med vanngymnastikk. Deretter blir det fri aktivitet, eller folk kan gå i badstua der det er eteriske oljer. Vi avslutter på bassengkanten med frukt og har det sosialt sammen. Det kan være lurt å ta med en badekåpe, sier Larsen.

Annerledes trimtilbud

Vannet i bassenget på Leknes vil holde 28, 5 grad.

– Det er også handicappgarderode og det er heis i bassenget. Vi håper at mange vil ta turen onsdag ettermiddag. Det er ingen påmelding, opplyser Larsen.

Hun forteller at tilbudet har vært svært populært og mange har lurt på om det ble noen av i år.

– I fjor kom det 27 stykker første kvelden, og det var godt med folk på alle kveldene. Dette er et litt annerledes trimtilbud som passer for alle. Vanntrimmen foregår på grunt vann, og vanntrim har god effekt, mener Larsen som sier at hver deltaker betaler en liten egenandel.

Kommentarer til denne saken