Før valget i Vågan nominerte Frp Christina Skarheim-Kristoffersen fra Kabelvåg som nytt navn for partiet. Hun ble varaordførerkandidat, og satset også på femteplass for Frp i Nordland.

Etter valget er det klart at det ikke holdt til fast plass verken i kommunestyret eller i fylkestinget. Frp fikk fem prosent oppslutning i Vågan, og sitter igjen med en representant.

Den nye Vågan-politikeren er skuffet over at partiet går fra to til én mandater i Vågan, og at hun mistet sjansen til fast plass.

- Jeg synes det er veldig trasig. Det er rett og slett kjipt!

I følge Skarheim-Kristoffersen skal det mandag kveld, før fintellingen tirsdag, ha vært så lite som fire stemmer om å gjøre før partiet fikk to representanter.

- Da kjente jeg at jeg var litt bitter, sier hun.

Tirsdag ble det imidlertid klart at 30 stemmer til Venstre var talt feil. Dermed var det Venstre som stjal et mandat fra Sp i stedet.

28-åringen er klar på at hun mener det er viktig med flere unge voksne i kommunestyret.

- Jeg tror det er viktig at en lar de yngre komme inn, sier Frp-politikeren som blant annet i valgkampen tok til orde for å få utredet basseng i Kabelvåg.

Skarheim-Kristoffersen fikk 32 personstemmer og fire slengere. Det var heller ikke nok til å passere listetopp Espen Thorvaldsen.

Partiet snudde på hælen i valgkampen i saken der de tidligere hadde gått inn for å kun utrede nytt basseng i Svolvær.

Nedgangen på 1,3 prosentpoeng fra forrige kommunevalg tror hun har mye å gjøre med at Høyre har en populær ordfører i Eivind Holst.

- Jeg tror det var mange som ville beholde dagens ordfører, og derfor stemte på ham. Vi har også mange av de samme sakene som Høyre.

- Har dere ikke vært gode nok å skille dere ut?

- Jeg tror nok kanskje vi ikke har vært det, erkjenner Skarheim-Kristoffersen som nå blir vara for Espen Thorvaldsen.

Thorvaldsen sier til Lofotposten at han både tror trenden nasjonalt, og oppslutningen i særlig Svolvær har spilt inn.

Frp fikk bare 4,3 prosent støtte i byen, mens Høyre endte på nesten 40 prosent.

- Forklaringa ligger der på at vi ikke fikk inn to i kommunestyret, mener han.

Les også: Eivind er den mest populære politikeren i Vågan

Les også: Populær tannlege sikret seg plass i kommunestyret i Vågan etter fintellingen

Les også: Høyre fikk ingen høyhus-smell i valget - men Stein Alsos er fornøyd med aksjonen: – Vi klarte å få i gang en debatt