Lørdag formiddag begynte det å brenne i en bil på E10. Sjåføren kom seg uskadd ut, mens bilen ble totalskadd i brannen.

Les også: Sjåføren etter dramatisk bilbrann: – Det var en forferdelig opplevelse

Den kvinnelige sjåføren roser de to første som kom til.

– De kontaktet brannvesenet, og fikk roet meg ned. Jeg fikk også ringt mannen min. Jeg må takke dem for den imponerende innsatsen, sier en takknemlig bilfører.

Bildeserie

Se bildene fra bilbrannen

Kjørte forbi og filmet

Det er imidlertid ikke alle bilførerne hun kan si like mye godt om.

– Rett etter jeg var kommet ut så var det flere biler som kjørte forbi. Ingen stoppet for å høre om vi trengte hjelp. Mulig de så at jeg hadde fått hjelp. Men det jeg virkelig reagerer på er at flere biler kjørte sakte forbi mens de filmet og tok bilder. Det synes jeg var utrolig frekt, og hvorfor måtte de filme? Jeg må si jeg ble oppgitt og forbannet over slik oppførsel. Jeg skjønner det bare ikke, sier hun og rister på hodet.

-Idioti!

Thomas Johansson ved Lofoten brann og redningsvesen rister også på hodet når han hører det kvinnen forteller.

– Det er jo idioti! Men dessverre så blir jeg ikke overrasket. Det er noe vi opplever til stadighet, og det er ikke greit. Jeg skjønner heller ikke hva de skal med filmen eller videoen. Er det for å ha noe å skryte av på Facebook? Jeg vet ikke, sier Johansson.

Operasjonsleder Kai Eriksen ved Nordland politidistrikt er heller ikke imponert over oppførselen til de som tok bilder og filmet.

– Det å oppleve en slik dramatisk hendelse er galt nok i seg selv. Da blir det ikke bedre at noen kjører forbi og filmer. Jeg vil appellere til alle om ikke filme eller ta bilder. De kan jo tenke på at de hadde likt det om det var de som var i en slik situasjon, sier Eriksen.

Er det straffbart?

– Selve filmingen er ikke straffbar, men hadde vi sett det så hadde vi kommet med en formaning om at det ikke var greit. Er det den som kjører som filmer så stiller det seg annerledes. Da vanker det bøter og prikker på førerkortet, slår operasjonsleder Kai Eriksen fast.

For ordens skyld så er alle bildene og videoen i denne saken tatt av Lofotpostens journalist.

Bilbrann på E10