Nødetatene rykket søndag kveld ut til Tverlandet i Bodø, hvor det ble gjort et funn av en død person.

Mandag morgen, andre påskedag, bekrefter politiet at det er en kvinne i 40-årene som er funnet omkommet.

Kvinnen ble funnet i vannkanten under Tverlandsbrua av tilfeldig forbipasserende. Politiet arbeider fortsatt med å kartlegge hva som har skjedd.

– Pårørende er varslet. Kvinnen har folkeregistrert adresse i Bodø, forteller operasjonsleder Kenneth Magnussen hos politiet.

Han forteller at det er opprettet en undersøkelsessak, og at det fortsatt ikke er mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Følger opp saken

Etterforskningsleder Erling Johannessen hos politiet i Nordland forklarer at de kommer til å jobbe videre med dødsfallet de nærmeste dagene.

– Det er slik at vi følger opp slike dødsfall kriminalteknisk og taktisk, som vil si at vi avhører folk som kan ha informasjon i saken. Det vi jobber med nå, er å finne ut hvem hun sist har vært i kontakt med, sier Johannessen.

Vil obdusere kvinnen

Politiet sjekker om det finnes overvåkning i området, som kanskje kan belyse saken og hendelsesforløpet ytterligere.

– Så langt har vi ingen grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart. I det ligger det at vi holder alle muligheter åpne for at det for eksempel kan være en ulykke, sier etterforskningslederen, sier etterforskningslederen, og fortsetter:

– Politiet har begjært henne obdusert, som vil bli gjort så snart det lar seg gjøre. Det er for å bringe dødsårsaken på det rene. Det er noe vi begjærer i ulykkestilfeller eller når døden har inntruffet brått og uventet.

Observert i live

– Har kvinnen vært meldt savnet av noen?

– Hun har ikke vært meldt savnet den siste tiden, nei. Hun ble altså funnet av tilfeldige forbipasserende, som så henne og meldte fra til nødetatene. Det er vanskelig å si hvor lenge hun har ligget der, som også er en av grunnene til at vi obduserer; for å avklare dødstidspunktet.

Kvinnen skal, ifølge Johannessen, ha blitt observert i live lørdag kveld.

Funnet søndag

Det var søndag kveld, første påskedag, at Avisa Nordland mottok tips klokken 19:42 om at nødetatene hadde rykket ut til Tverlandet i Bodø.

Klokken 20:00 kunne operasjonsleder Mari Lillestø hos politiet i Nordland bekrefte at det er gjort funn av en død person.

Søndag kveld jobbet politiet på stedet etter funnet, og de jobbet med å finne identiteten til vedkommende for å varsle pårørende. Klokken 21:15 meldte Lillestø at de var i gang med varslingen og at identiteten var funnet.

– Vi fikk melding fra noen forbipasserende som hadde sett vedkommende klokken 19:20 i dag, sa operasjonsleder Lillestø.

Samtlige nødetater var på stedet. Ifølge politiet skal det også ha samlet seg flere forbipasserende i området.

– Vet dere noe om hendelsesforløpet?

– Nei, men vi har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, sier hun.