47 åring tildelt medalje etter 30 år i samme bedrift

MEDALJE: Tore Vibakk med diplom og medalje fra Norges Vel for lang og tro tjeneste ved Karl Botolfsen VVS AS på Fygle. Daglig leder Alf-Stig Holsmo var den som fikk vekket Tore sin lust på å bli rørlegger. Foto: Kai Nikolaisen

MEDALJE: Tore Vibakk med diplom og medalje fra Norges Vel for lang og tro tjeneste ved Karl Botolfsen VVS AS på Fygle. Daglig leder Alf-Stig Holsmo var den som fikk vekket Tore sin lust på å bli rørlegger. Foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Som 17 åring begynte Tore Vibakk som rørlegger hos Karl Botolfsen på Fygle. Før jul ble han overrasket med Norske Vels medalje for lang og tro tjeneste.

DEL

Det er mange som har jobbet i 30 år i samme bedrift, men det er mer sjeldent at en 47 åring får Norske Vels medalje for lang og tro tjeneste.

Det gjorde rørleger Tore Vibakk fra Leknes som startet hos rørlegger Karl Botolfsen i 1985 og der er han fortsatt.

-Jeg synes det ikke er så lenge siden jeg begynte her, men så holder jeg meg da godt, fleiper rørleggeren når vi spør om hvordan det føles å ha vært 30 år i samme bedrift.

-Det er klart at jeg har stortrivdes her på Fygle. Suverene arbeidskamerater og en meget variert hverdag. Livet som rørlegger har forandret seg svært mye på de 30 årene. Da jeg startet hadde vi arbeidsbenker i bilen. Vi hadde en flaske med acetylen og en med oksygen, og de måtte bære inn på ryggen. Som yngstemann måtte jeg ta mine tak, forteller Tore.

I dag heter firmaet Karl Botolfsen VVS AS og eies av Alf-Stig Holsmo.

-Alf-Stig hadde en jobb på Opdøl skole og det var der interessen ble vekket. Jeg fikk innvilget tre måneder på såkalte «Rettedals-midler». Etter det ble jeg ansatt og her er jeg, sier Tore.

Alf-Stig Holsmo har bare godt å si om Tore.

-Tore er utrolig lett å be. Han har en egen evne til å se lyst på det meste og er ikke redd for utfordringer. Han er også veldig opptatt at det skal se ordentlig ut etter at en jobb er gjort. Han er rett og slett en god fagmann og en god kollega, slår Holsmo fast. Tore Vibakk er kjent som en humørspreder og en liten spilloppmaker. Før jul ble selv han satt ut.

-Vi var invitert på en middag der leverandører og kjeden var samlet. Plutselig reiste Alf-Stig seg og sa at i dag var det jeg som skulle hedres. Da ble jeg målløs og det skjer ikke ofte, sier Tore som fikk Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste.

-Jeg er veldig stolt over medaljen, men det jeg kanskje er mest stolt over er at sønnene mine også vil bli rørleggere. Marius har alt tatt fagbrevet og Andreas skal begynne på sin utplassering her. Det er jeg virkelig stolt over, avslutter Tore Vibakk som har 30 års fartstid som rørlegger hos Karl Botolfsen VVS AS.

Artikkeltags