Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesråden ble imponert over den nye videregående skolen på Leknes

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag var det offisiell åpning av nye Vest-Lofoten videregående skole på Leknes.

- Endelig har vi fått en topp moderne videregående skole også her på Leknes, nå er flere utdanningsløp og elever fra området samlet under samme tak, sa fylkesråd for utdanning Sandra Tønne (Ap) under den offisielle åpningen av nye Vest-Lofoten videregående skole torsdag.

- De nye byggene danner en god og solid ramme for opplæringen, men det viktigste er menneskene som skal bruke disse byggene, nemlig elevene og de ansatte. Samspillet mellom elev og lærer er den viktigste bærebjelken for en god skole, og nå som arbeidet med samlokalisering er over, kan skolen fokusere på å drive denne nye, flotte skolen så godt som overhodet mulig.

- Den nye skolen vil bli stående i årevis til glede for elever, ansatte og lokalsamfunnet. Jeg vil oppfordre alle til å ta det i bruk, og ta godt vare på skolen, og glede dere over hva vi har fått til her! sa Sandra Tønne. Det skriver Nordland Fylkeskommune i en pressemelding.

Bildeserie

Bli med inn på nye Vest-Lofoten VGS!

Kostet 550 millioner kroner

Lofoten maritime fagskole på Gravdal er blant de som nå har fått et nytt hjem i den nye samlokaliserte skolen på Leknes. Det har tatt om lag to år å få opp det nye bygget, som er integrert i den gamle skolen. Nybygget har kostet 550 millioner kroner og har et areal på 7500 kvadratmeter. I tillegg er det utført rehabilitering av eksisterende bygningsmasse på brutto 2800 m2. Utendørs er det opparbeidet idrettsanlegg med fotballbane, tre tennisbaner, to sandvolleyballbaner og en basketballbane.

- Fremst i lærertøflan

Rektor Kim Herulf Unstad var selvsagt en meget glad mann under åpningen.

- Nå er det opp til oss som skal bruke bygget å sørge for så god avkastning som mulig av denne store investeringa. Elever, pedagoger, støttetropper og ledelse. Jeg kan på vegne av meg selv, og tror jeg på vegne av alle ansatte komme med et løfte: Vi skal gjøre vårt beste. Vi skal være lengst fram i lærer-sandalene våre for at elever, studenter og samfunnet rundt oss skal få realisert mest mulig av det potensialet, alle de muligheter som ligger i denne nye, storslåtte skolen, sa han i følge pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken