Fylkesråden om skolestart i på videregående: - Vi må tenke litt ekstra på hvordan vi omgås vennene våre

Fylkesråd Hild-Marit Olsen påpeker at både elever og lærere naturlig nok må tenke på både hygiene og avstandsregler når de videregående skolene åpner dørene igjen mandag 17. august.

DEL

- Jeg håper alle som starter på skoleåret i år, også får til å nyte spennende og fine dager når de nå møter vennene sine igjen – eller skal bli kjent med nye, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Hild-Marit Olsen (Ap) via en pressemelding.

Fylkesråden forsikrer videre at skolene tar smittevernet på høyeste alvor, og har satt inn en mengde tiltak.

- Det er forsterket renhold på alle skolene. Det er lagt inn større avstand mellom sitteplassene i kantina. Og elevene forholder seg kun til sin egen klasse og vil ikke samles i større forsamlinger slik det har vært gjort tidligere år, påpekes det.

- Det er trygt å møte til skolestart. Alle ansatte har et bevisst forhold til hygiene og smittevern. Det regner jeg med at elevene også har, og de vil bli presentert for hvordan skoledagene skal avvikles i denne noe spesielle tidene.

Følg med på nye råd

Fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen (Sp) er opptatt av at elever og studenter skal oppleve skolestarten som trygg og håper de vil benytte seg av kollektivtilbudet.

- Hygiene- og smitteverntiltakene bør være godt kjent blant elever og studenter. Kommer det endringer, eksempelvis rundt bruk av munnbind, så vil du finne informasjon om dette på reisnordland.no, sier han.

Fylkesråd Olsen avrunder pressemeldingen med å ønske elevene ekstra velkommen akkurat til årets skolestart.

- Skolehverdagen er viktig for våre unge nordlendinger. Som alle andre år skal man i gang med rutiner for en god hverdag med mye spennende læring og nye fag. Forskjellen fra andre år er bare at man må tenke litt ekstra på hvordan vi omgås vennene våre. Nettopp for vennenes og de andre elevenes skyld. Vi skal legge til rette for at alle skal kunne få både god læring og sosial omgang, men hver enkelt har også et viktig ansvar.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken