Gå til sidens hovedinnhold

 «FYRTÅRN» på Linken – nei  takk!!

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommentar til Linken-prosjektet fra en brukers synspunkt.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Informasjonsplakat om prosjeket «Fyrtårnet – Linken utsiktspunkt» har stått som oppslag på Linken i noen måneder nå. Jeg er selv bruker av dette turområdet, dermed treffer jeg mange andre brukere på mine turer, og det blir ofte til at man prater om prosjektet. I hovedsak er lokalbefolkningen som bruker Linken imot disse planene. 2-3 benker godt boltet til berget er nok. Boardwalk med tårn, nei takk. Denne installasjonen vil ta bort den åpne utsikten vi pr i dag har.

Linken har i mange år vært et mye brukt utfartsmål. Her kommer bl a barnehager, skoleklasser, pensjonister, noen turister, og andre som vil ha seg en trimtur. Boka i postkassen er en del av turen for mange. Den dokumenterer det store antallet turgåere, i år 5-6000. Her skriver man navn, noen skriver hvor mange turer de går der, andre har med mat og kaffe. Dette har betydning for oss som bor her – et rolig sted med flott utsikt – et fint mål for en tur.

Vi har vel alle fått med oss den enorme trafikken opp til Tjeldbergtinden de siste årene. Mange lokale går tur her, men det domineres av tilreisende. Jeg kjenner personlig til flere som styrer unna sistnevnte fjell for å slippe å gå i kø. Denne trafikken har vi avfunnet oss med og tenker at det er helt greit. Men hvis vi nå skal få samme trafikken frem til det lille utsiktspunktet på Linken vil jeg påstå at dette stedet blir ødelagt for oss som bor her.

Når jeg så leser Jann Engstad sin kommentar, som det vises til i Våganavisa 23 oktober, kan jeg ikke forstå det annerledes enn at det ikke ofres en tanke på hva vi som bor her tenker. Det blir nevn å få sluset 80 % av turistene til anlegget på Linken hvor vi har infrastruktur som bla a vei, i stedet for å la dem bruke smale stier i marka. Er Engstad feilsitert, eller er sitatet tatt ut av en sammenheng?

Det er også i samme avis nevnt tilgjengelighet for rullestolbrukere. Da må jeg spørre om hvor mange rullestolbrukere som kommer seg opp bakkene fra gatenivået. Skal det åpnes for biltrafikk opp? Eller er denne gruppen et «alibi» for lettere å få gehør/økonomi til prosjektet?

Da planene med prosjektet ble presentert første gang i vår/sommer la jeg merke til at daværende ordfører ikke ville love å gi prosjektet kommunal økonomisk støtte, noe jeg syns var en real avgjørelse.

Nei, Vågan kommune – mitt hjemsted, ta frem prosjektet og se på det med nye øyne, det er rett og slett et «duste»-prosjekt som svært få vil ha. Ta hensyn til oss som bor her, det er vi som skal bruke Linken dag etter dag etter dag, året igjennom.

Og så, bare for å ha det sagt: Turister er hjertelig velkommen til Linken, de finner nok veien, den beste utsikten er den vi har nå.

Prosjekt FYRTÅRNET vil vi ikke ha.

Kommentarer til denne saken