«Gågatene» i Svolvær og Kabelvåg tas vekk tirsdag

TAS NED: Årets gågatesesong i Svolvær (bildet) og Kabelvåg er over 2. september, men i Henningsvær er den permanent hele året.

TAS NED: Årets gågatesesong i Svolvær (bildet) og Kabelvåg er over 2. september, men i Henningsvær er den permanent hele året. Foto:

Denne uken avvikler kommunen gågatene i Svolvær og Kabelvåg etter sommersesongen.

DEL

– Vi har lagt opp til at de to gågatene skulle avvikles fra 1. september, og det skjer en dag forsinket, sier leder Svein Christiansen ved teknisk drift i Vågan kommune til Lofotposten.

Han sier at årets gågater har klart oppgaven i tre hele måneder med masse norske turister på besøk.

– Og ikke et ord verken av negativ eller positiv art har vi fått tilbakemelding om, så da tror vi at dette har fungert veldig bra for alle.

– I Svolvær har man tilpasset gågaten etter det transportbehovet som entreprenøren DSN AS har hatt under utbyggingen av leilighetskomplekset Lofoten Brygge til utbygger Cetho Eiendom AS i Kirkegata, og myke trafikanter har brukt området Kirkegata/Vestfjordgata uten uhell av noe slag. Sameksistensen mellom nødvendig anleggstrafikk inn Kirkegata via Vestfjordgata har etter det kommunen vet så langt, gått greit.

– Også i Kabelvåg har gågata vært mye i bruk i sommer med mye turister på plass, og tirsdag tas den ned også der, og man får vanlige kjøreforhold tilbake, sier Christiansen.

I Henningsvær er det nye torget og tilhørende gågate blitt permanent bilfritt, og skal ikke brukes til biltrafikk annet enn vareleveranser hele året.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken