Gå til sidens hovedinnhold

Går kommunens penger til krangel ved feil saksbehandling?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Huset i Breidablikk har nå versert flere rundreiser i kommune, Fylke og rettsapparat. Dette på grunn av dårlig/feil saksbehandling. Om dette var med hensikt eller manglende kunnskap får andre vurdere, men kommunens allerede slunkne pengepung renner ut som vann i ei vårelv. Penger som skulle gått til veier, barn, syke og eldre.

Dette framkommer ved budsjettbehandlingen hvor det må skrapes i et bein som er skrapet fra før. Verst blir det når noen utnytter feil saksbehandling og noen slett ikke lar seg dupere av dette. Rett skal være rett. Særlig fra dem som skal se til at vi alle blir behandlet likt og får like rettigheter. Det er mange stater som ikke har det slik, og dem ønsker vi ikke å sammenligne oss med. Man ser det samme hos Fylkesmannen, hvor millioner går til krangel i rettsapparatet på grunn av feil og mangler i saksbehandlingen. Og vi vet alle som til slutt må betale gildet. Det er de samme hver gang. Barn, syke, og eldre. Veiene nevner jeg ikke. Det ser alle.

Må man ikke forlange at de ansatte kvalitetssikrer jobben de gjør, så de slipper å bruke millioner og verdifull tid til krangel og lage utrivelig miljø? Kommune og fylke må gjerne bruke tid, penger og rettsapparatet, men da må det være andre som betaler det. Fordi disse andre ikke har holdt seg til de tillatelser som kommunen og fylket har gitt, og som står seg rettmessig fordi de er korrekt behandlet og gitt med hjemmel i det lovverket som finnes.


Ps: Var i møte for noen år siden i Levi, Enontekio kommune i Finland. De hadde ferdig behandlet store områder med det meste ferdig planlagt. Der kunne man få tillatelse til å bygge på dagen, om kriteriene var oppfylt for de enkelte byggefelt. Og beskjeden var klar. Ble ikke kriteriene overholdt, ble arbeidet stoppet og det måtte rives slik at det kom innenfor kriteriene. Noe å strebe etter eller er det greit at det gjøres slik som det er? Ds.

Kommentarer til denne saken