Med full energi fra start til slutt underholder russen over 400 publikummere med scener fra eget liv. De forteller hvordan de selv opplever å være en del av generasjon prestasjon. Elevrådslederen er bekymret for mobbing på sosiale medier og er redd for å miste streaken på snap.

– Det er utrolig bra. Jeg kjenner meg igjen i flere av tingene de tar opp, sier Tora Schultz som sitter blant publikum.

Mimi Alise Ravnåsen er enig.

– Jeg føler meg truffet av det å være avhengig av snapchat og snapstreaks. Det er en rød tråd i det de presenterer, det er bra, sier hun.

Mari Ulrichsen, Cecilie Johnsen og Annika Amundsen kjente seg også igjen i dette.

– Særlig det med snap. Men også i den sangen om slitet på skolen. Dessuten er det flinke til å spille og leve seg inn, mener de.

Overrasket

Åpningsnummeret til russen er deres egen versjon av låta «The greatest show» - «Dette er vårt liv».

Også «Vi er det beste kull, null null» er hentet fra filmmusikalen «The Greatest Showman». Etter revyen er det en stolt mamma Tone Maren Mortensen som tar imot russ Nora Borchgrevink.

– De var kjempeflinke. Åpningsnummeret er nok favoritten min, eller sangen som Nora har vært med å skrive. Jeg ble skikkelig overrasket da hun sang den, sier Mortensen.

– Mange visste nok ikke at jeg kunne synge, medgir Borchgrevink.

Hun var med å skrive «Vi er det beste kull, null null». Sangen er nydelig framført. Russen viser til at de er født i 2000, og legger videre ut om depresjoner, angst og russetid.

Bildeserie

Disse var på "En kveld med russen"

Ble hyllet

Revyen er ledet av to herlige konferansierer. Vi får blant annet bli med inn på herretoalettet og på sykehjemmet. En direktereporter forteller om dramaet som utspilles i Svolvær om dagen og advarer mot å ta en tur på kaipromenaden.

Vi får se russens egne versjoner av komiserien «Parterapi» fra NRK, som lever opp til originalen.

Russen tar seg også tid til å takke rektor Hugo Bjørnstad for hans strenge, men velfungerende regime. Det neste de gjør er å hylle Arnt-Aages gøyale timer med egen sang og bilder på storskjerm. Det hele framføres med masse energi og blir godt mottatt av publikum som ler høylytt.

Det blir også tid til russefeiring med «jentevors» og «guttevors», og tips mot bakfylla.

– Rørt og stolt

Borchgrevink hadde det morsomt på scenen.

– Før vi gikk på var jeg litt nervøs, men så var det bare gøy. Nå er jeg rørt og stolt. Det har vært en hard uke. Nå skal jeg feire med en fest sammen med russen, sier hun.

– Det er velfortjent, mener mamma.