Gå til sidens hovedinnhold

Giftet seg i Lofoten for 25 år siden uten å ha vært her før: - Det skulle være en magisk plass

Artikkelen er over 1 år gammel

Ilse og Rudolf Müller giftet seg i Lofoten for 25 år siden. I helga var de tyske turtelduene tilbake for å feire sølvbryllup.

Paret fra Kiel i Tyskland hadde aldri vært i Lofoten før, da de bestemte seg for at det skulle være lokasjonen for deres bryllup for 25 år siden.

– Vi ville ikke ha et stort, hvitt bryllup, men en dag for oss selv. Vi hadde vært i Norge før, men aldri i Lofoten. Vi hadde imidlertid hørt at det skulle være en magisk plass, og vi tenkte at ingen kom til å følge etter oss hit, sier Ilse og ler.

Feiret i båt

Slik ble det imidlertid ikke helt, men Ilse og Rudolf husker 10. juni 1994 som en veldig fin dag. Rudolfs gudmor, og Ilses bestevenninne og hennes datter på to år, overrasket dem i Svolvær på bryllupsdagen. Bryllupet fant sted i rettslokalet i Svolvær, hvor daværende dommerfullmektig Marte Madslien ledet seremonien.

Hva husker dere fra bryllupsdagen?

– At Marte sa mange fine ord, og at det var kaldt, men likevel fint vær, sier Rudolf og ler.

Det ekteparet kanskje minnes best, er tiden like etter seremonien.

– Vi kjørte direkte til Kabelvåg, hvor vi fant en gammel fiskebåt som lå på land. Vi satte oss i den, åpnet en flaske med sprudlevin og hadde ei riktig så fin feiring, sier Ilse og smiler.

Samme plass

Bryllupsmiddagen fant sted på Fiskekrogen i Henningsvær, hvor paret også bodde. Mandag denne uka, på dagen 25 år etter at Ilse og Rudolf giftet seg, spiste de igjen middag på Fiskekrogen.

– Vi måtte nesten feire på samme måte som for 25 år siden. Maten var like god nå, som da, konstaterer Rudolf.

De har besøkt Norge flere ganger etter at de giftet seg, men har ikke tatt turen til Lofoten siden 1994. Nylig ble Ilse pensjonist, og paret håper at Lofoten nå kan bli et hyppigere reisemål.

– For fem år siden tenkte vi at vi skulle feire 20 år som mann og kone i Lofoten, men det ble dessverre ikke slik. Vi er veldig glad for at vi tok turen i år, forklarer Ilse.

Forandret seg

Ekteparet har bemerket seg at mye så annerledes ut i Svolvær for 25 år siden – kontra nå.

– Landskapet og været er det samme, og folkene er fremdeles fantastiske. Men bygningene har endret seg og blitt flere, sier Ilse, og drar fram en utgave av Lofotposten fra 10. juli 1994.

Da skrev Lofotposten om Ilses og Rudolfs, i tillegg til et annet tysk pars, vielse. I samme avis er det en artikkel om erobringen av Lamholmen, og at det både skal borres sprenges og klargjøres tomt for blant annet Ricahotellet.

– Bilde viser gravemaskiner, og masse stein. Det er akkurat slik vi husker det, sier Ilse og Rudolf, som under helgas lofotopphold har bodd på Scandic Svolvær – nettopp på Lamholmen.

25 lykkelige år

Ilse var 35 år da de giftet seg, mens Rudolf var 52. Nå er de begge 25 år eldre, og kan se tilbake på et lykkelig ekteskap.

– Det har skjedd mye i løpet av de årene, men det har likevel gått veldig fort! Vi har heldigvis aldri tenkt på å skille oss, sier Ilse og ler.

– Det betyr vel lykke å gifte seg i Lofoten, antar jeg. Jeg synes det er stas å komme tilbake hit for å feire sølvbryllup, legger Rudolf til.

Kommentarer til denne saken