Sushi skal ikke være den eneste katten som i det siste har blitt angrepet av ørn. Mest sannsynlig dreier det seg om kongeørn. Det sier Børge Klevstad, som er lokal rovviltkontakt for Statens naturoppsyn i Lofoten og Vesterålen,
– En katt er midt i blinken for en kongeørn, og det er en del katt som blir tatt, sier han.
Lofotposten skrev tidligere i februar om katten Tulipan, som etter et møte med en ung kongeørn berget livet: Hun satt og ventet på å slippe inn i huset da ørna angrep 

Sulten

I det siste skal det ha blitt tatt flere katter på Gimsøy.
Sushis eier så det hele.
Hun mener bestemt at ørnen var sulten.
– Katta var under noen grantre, da ørna angrep henne. Jeg ropte og da la ørna Sushi igjen, og fløy. Men katten var død. Jeg tok henne med meg. Senere på kvelden var ørna og gikk på veien, og lette etter byttet sitt, sier hun.

Kraftige klør

Klevstad sier det spesielt om vinteren kommer mye kongeørn.
– De kommer østfra for å finne mat og kan dukke opp i hele Lofoten. De kan komme fra Nordland, Troms, Finland og Russland, forteller han.
De store fuglene tar det de finner.
– Hun tar rev og små hunder hvis hun får sjansen. Hun tar lam og rein opp til rundt 35 kilo også. Av og til også voksen sau, men det er ikke mange slike tilfeller, forteller han.
Ørna er kraftig.
 

Drapsmaskin

– Anatomien til kongeørnen er til for å drepe. Klørne er så kraftige at det er full perforering. Får den godt tak i byttet er det små sjanser for å overleve, sier Klevstad.
Andre forteller at ørn ofte sirkler rundt i området Gimsøy. Og de går lavt – lavere enn de tidligere har sett dem sirkle.