Gå til sidens hovedinnhold

Vilde, Henriette, Maja og Linnea var med å sørge for skikkelig julestemning

Korpset sørget for skikkelig julestemning

Artikkelen er over 4 år gammel

 Den regnfulle, beksorte og vindfulle fredagskvelden ble raskt snudd til andaktsfull forventning og julestemning. Levende lys fra fakkelbokser ute varmet og ledet publikum inn til vakre kjære juletoner, solo- og allsang.

Det er forunderlig at så mange blant øyas beboere er utøvende musiserende.

Mange bidro

Og det var flere, også utenom dem som trakk i korpsuniform, som bidro med sang, julefortelling, gitarspill, enkeltvis og i grupper.

Tony Dahl ledet hele aftenen og bant sammen innslag og korpsspill.

Han satte tydelig preg på kvelden, men også høytiden vi står foran, spesielt i det han stemte i med «O store Gud» og ledet an mens publikum sang «Deilig er jorden».

Dirigenten, som selv spiller i Borge Brass, Jørn Ingebretsen, krever med all tydelighet mye av sine spillere. Skole- og ungdomskorpset lød flott, kraftfullt og presist.

Nye kommer til

Korpset mangler heller ikke rekrutter.

Fire purunge jenter bød på solist- og duettinnslag. Vilde, Henriette, Maja og Linnea spilte flott og står nå klare for å tre inn i hovedkorpset når som helst.

Korpset må ha medlemmer fra hver eneste familie på Gimsøy.

Det er rett og slett imponerende at øyas beboere kan by på slik drivkraft, sånt kulturelt pågangsmot og et så stort skole- og ungdomskorps, i tillegg flere som synger og spiller og bidrar til å gjøre en kirkekonsert så allsidig og fin som den utartet til å bli fredag kveld.

Kommentarer til denne saken