Det slår en strålene fornøyd Tore Myhre på garnbåten «Odin Oliver» fra Rørvik fast etter å ha levert en kaffetorsk til Hovsund AS mandag etter middag.
-Den veide 40,5 kilo, bekrefter Siri Listau Johansen ved Hovsund AS.


Før Tore leverte sin kaffetorsk var det snurrevadbåten «Rowenta» som hadde fått årets største kaffetorsk. Den veide 40 kilo.
Nå er det altså Tore Myhre på «Odin Oliver» som har tatt ledelsen i kampen om å få årets største kaffetorsk.
–Det er steike artig å få kaffetorsk og når den i tillegg er årets hittil største så er det enda mer artig, forteller nordtrønderen på telefon fra Hovsund.
Han drifter alene på den knapt 11 meter lange «Odin Oliver».
Han forteller at han skvatt til da han så det digre torskehodet.
–Jeg var så opptatt med å ta skrei ut av garna at jeg ikke oppdaget den digre fisken før jeg så hodet ligge på garnrenna. Den var enorm og det var et slit å få den ut av garna. Deretter måtte jeg bløgge den og få den i bløggekaret. Den var tung å arbeide med, men vel verdt det, mener Tore.
-Det er artig at vi små kan «klå» de store snurrevadbåtene litt, legger han fleipende til.
Dette var hans andre kaffetorsk denne sesongen.
–Jeg fikk en kaffetorsk tidligere i år og en i fjor. Jeg synes det er litt stas å få en kaffetorsk. Det blir en snakkis og så kan jeg jo terge de som ikke har fått kaffetorsk, forteller kaffetorskfiskeren fra Rørvik. Han forteller om et godt fiske på Yttersia.
–Jeg hadde 4000 kilo forleden dag og 2600 i dag. Det er mer enn nok fisk for en alenemann, avslutter Tore Myhre som nå kan skryte av at årets hittil største kaffetorsk er fisket av han. Kaffetorsken til Tore er den første som er blitt levert til fiskebruket på Hovsund som åpnet for vel en uke siden.
www.lofotposten.no kan du se bilder av alle kaffetorskene.