- Vi oppdaget at den var borte nå på fredag. Hvor lenge den har vært borte er vanskelig å si, for den har stått lett tilgjengelig i en sekk som inneholder alt av utstyr man tar meg seg når man rykker ut på en hjertestans, sier Tony Dahl.

Han har nylig overtatt ansvaret for vedlikeholdet av hjertestarteren og er en av flere beboere på Gimsøy som er med i en egen hjertestarter-gruppe. Skulle noen få hjertestans på øya, kan gruppen kontaktes per telefon etter at nødnummeret er ringt. Den første som tar telefonen rykker deretter ut til den livløse personen med hjertestarteren.

- Både næringslivet og private har bidratt med kronerulling for å få denne maskinen på plass, etter initiativ fra grendelaget og folket på øya. Det er derfor svært kjedelig at noe slikt skjer, sier Dahl.

Ønsker tips

Han oppfordrer nå de som måtte ha informasjon om tyveriet om å melde fra.

- Vi håper nå at de som måtte ha tatt hjertestarteren returnerer den tilbake så snart som mulig. Om de leverer den tilbake før helgen er over, vil det skje uten noen reaksjoner fra vår side. Det viktigste for oss er å få maskinen tilbake og at vi kan opprettholde ordningen med at hjertestarteren står lett tilgjengelig. Skulle vi nå måtte låse den inn, vil det føre til at vi mister kostbar tid med å måtte låse oss inn for å få tak i maskinen ved behov, sier Dahl.

Om hjertestarteren ikke dukker opp før helgen er over, vil tyveriet bli anmeldt.

- Hvis vi ikke får den tilbake, må vi skaffe oss en ny. Det betyr en ny kronerulling, noe som vil kunne ta tid da dette er kostbart utstyr, sier Dahl.

- Vi har fram til nå aldri fått bruk for hjertestarteren, så jeg håper ikke vi får et behov nå når den er borte, avslutter han.

De som måtte ha informasjon om hjertestarterens forsvinning bes ta kontakt på telefon 997 78 751.