(Fremover):Regjeringen tilpasser innreisekarantenereglene og gir unntak fra innreiserestriksjoner for utenlandske toppidrettsutøvere og nødvendig støttepersonell ved innreise til Norge, i forbindelse med deltakelse i flere internasjonale idrettsarrangementer.

Dette gjelder:

OL-kvalifiseringskamper i ishockey for herrer, 26.-29. augustChampions League og E-cup i håndball for kvinner og menn i augustKvalifisering til UEFA Champions League og UEFA Conference League i fotball for kvinner og mennSykkelrittene Ladies Tour of Norway i Viken, Tour of Norway i Rogaland samt Arctic Race of Norway i Troms og Finnmark. Dette er store, godt etablerte internasjonale arrangementer i Norge som alle gjennomføres i august.

Deltakere på disse idrettsarrangementene får tillatelse til å reise inn i landet og får unntak for opphold på karantenehotell. De får tilpassede karanteneregler på lik linje med det som tidligere er gitt forbindelse med internasjonale idrettskonkurranser.

Innreisekarantenen skal gjennomføres på egnet oppholdssted. Det må være mulig å unngå nærkontakt, ha enerom, eget bad og kjøkken eller matservering.

Regjeringen tar sikte på å gi unntak fra innreiserestriksjoner for deltakere og støttepersonell i VM i bryting, VM i styrkeløft og EM i curling som skal arrangeres i Norge i oktober og november. Vi vil ha dialog med idretten for å finne gode løsninger for hvilke innreisekaranteneregler som skal gjelde for disse arrangementene.