Gå til sidens hovedinnhold

Gir støtte til trafikksikkerhetstiltak: – Kjempeviktig arbeid

Trafikksikkerhetsutvalget i Nordland deler ut 17 000 kroner i Vågan.

– Jeg er både glad og stolt over at vi har et trafikksikkerhetsutvalg i Nordland som jobber så tett med skoler og innbyggere i de enkelte kommunene, sier leder av utvalget, fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland, Bent-Joacim Bentzen (Sp) i en pressemelding.

Av de 15 tiltakene som får støtte hører tre hjemme i Vågan. De er;

FAU ved Kabelvåg barneskole som får 5000 kroner i støtte til refleksdemonstrasjon, Solheim barnehage i Svolvær får 4000 kroner i støtte til Barnas trafikklubb og Vågan innvandrer og opplæringssenter får 10 000 kroner til refleksdagen.

Fylkesråden viser til at alle de små tiltakene får stor betydning både hver for seg og samlet.

-Her deltar og bidrar både barnehager, foreldreutvalg på skoler, helsestasjonen og andre aktører med å skape engasjement og bevissthet om sikkerhet i trafikken. Dette er kjempeviktig og jeg vil takke alle som gjør en innsats, sier han.

Bentzen tror at forebyggende tiltak kan bidra til å nå målet om en nullvisjon som innebærer null drepte og hardt skadde i trafikken.

– Neste runde med utdeling av holdningsskapende midler er i mars med frist 10.03.21. Vi håper å få inn flere gode søknader på prosjekter som kan bidra til bedre trafikksikkerhet på hjemplassen, sier Bentzen.

Kommentarer til denne saken