Det er leder i Svolvær Alpinklubb, Kjersti Eline Tønnessen Busch, veldig fornøyd med.

– Det ser fantastisk bra ut. Vi har mer natursnø i bakken enn vi pleier å ha når vi starter snøkanonene. I tillegg er det kaldt, og snøkanonene produserer som de skal, sier hun.

I full gang

Videre forklarer Tønnessen Busch at alpinklubben satte på snøkanonene lørdag. De er i gang med å produsere snø på den ene linja, som vil ta rundt tre døgn. Deretter står den andre linja for tur. Den krever tilsvarende med tid.

– Først må vi legge snø, også må snøen doses ut med tråkkemaskiner etter det. Det tar flere dager fra vi legger snø til bakken er klar for åpning, sier Tønnessen Busch, som ikke kan spå når bakken vil åpne.

– Fortsetter kuldegradene åpner vi med en gang bakken er klar, sier hun imidlertid.

Tønnessen Busch satt vakt i Kongstind Alpinsenter søndag formiddag. Hun forklarer at de trenger vakter døgnet rundt så lenge snøkanonene produserer.

– Vi har stort behov for flere nattevakter. Det er voldsomt å be om på dugnad, men hvis det er noen som har lyst, eller noen arbeidsgivere som har folk å avse; gjerne bidra, oppfordrer hun.

Også i Stamsund

Langtidsvarselet på yr.no viser minusgrader for både Svolvær og Stamsund den neste uka.

I helga har også Lofoten Snowboard & Alpinsenter i Stamsund satt på snøkanonene.

– Vi skal produsere snø så lenge det er minusgrader, men vet ikke når bakken åpner, sier personell i alpinbakken til Lofotposten.