Gå til sidens hovedinnhold

Lofotværing tok en imponerende 13. plass under NM i matchplay

Tok en imponerende 13. plass i NM i matchplay:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lars Magnussen (26) tok 13. plass i NM i matchplay i starten av juli, men nå må sluttspillet mest sannsynlig spilles om igjen.

OPPDATERING: Norges Golfforbund har bestemt seg for å la resultatet fra NM Match bli tellende også i herreklassen. Det gjør de klart i en pressemelding.

Problemer med simulering, oppsettet og rangering av puljespillet førte til at Norges Golfforbund ikke fant det riktig å kåre en Norgesmester i match basert på et sluttspill med feil utøvere.

Ifølge Kabelvågværingen Lars Magnussen var planen fra golfforbundets side at de 16 beste utøverne skal tilbake til Drammen og spille sluttspill 24. juli. Nå er han imidlertid usikker på hva golfforbundet bestemmer seg for, men gjør seg uansett klar til å reise nedover om det blir sluttspill.

Feil i sluttspillet

Til tross for mye fram og tilbake er 26-åringen i Lofoten Golfklubb fornøyd med resultatet fra Drammen, hvor de var 48 utøvere som var med fra starten av. Magnussens plassering må også kunne sies å være imponerende.

Om han kommer til å gjøre det bedre i et eventuelt nytt sluttspill, er Magnussen litt usikker på.

– Jeg tenker at jeg kan gjøre det bedre, men også ikke. Det var veldig dumt at det ble så mye trøbbel. Spesielt synd er det for han som vant at det ble sånn, sier Magnussen, som har spilt golf siden 2000, og legger til;

– Det ble også oppdaget feil i dameklassen, men ikke før turneringa var ferdig.

Sterk konkurranse

Magnussen har ikke deltatt i NM i matchplay tidligere, og forteller at konkurransen er stor.

– Det finnes flere som er mye bedre enn meg. Alle som er med i sluttspillet er gode spillere, og noen av dem som er med har også profflisens. Det at jeg gjorde det så bra har nok også litt med flaks å gjøre, ler han.

Foran en eventuell ny runde med sluttspill har Magnussen et mål.

– Forventningene mine i utgangspunktet er at jeg skal komme sist. Men hvis det blir sluttspill er målet at det ikke skal skje, sier Magnussen, som tidligere har vunnet Golfstrømmen Region Tour.

Fikk tittelen likevel

OPPDATERING: NRK meldte i går om at vinneren av turneringen, Daniel Øverås, får beholde NM-tittelen. Dette etter at arrangøren snakket med de andre spillerne.

– Det var en kjempegod nyhet. Det betyr veldig mye for meg å få min første NM-tittel. Samtidig vil jeg gi ære til de som har ryddet opp og tatt støyten for den jobben som er gjort, sier Øverås til NRK.

Dette betyr at NM i matchplay ikke behøver å spilles på nytt igjen, og Magnussen beholder 13. plassen i turneringen.

Kommentarer til denne saken