Lofotpils åpnet sin første ølflaske lørdag

Artikkelen er over 3 år gammel

Endelig kom dagen Thorvadur og alle som har fulgt ham tett gjennom flere år har ventet på. Den første flasken med Lofotpils kunne åpnes.

DEL

Et bedre sted å lansere Lofotpils brygget i Lofoten, av lokalt vann fra Lofoten, enn på den ærverdige 50-års jubilanten MS «Lofoten», mellom de to hurtigrutehavnene i Lofoten, blir vanskelig.
De siste dagene har hele staben på Lofotpils i Svolvær stått på dag og natt for å få ølet tappet på flasker og klargjort for lansering.
Lørdag var dagen der. Idemaker og gjennomfører Thorvardur Gunnlaugson, bryggerimester Clemens Neumann, brygger Claudia Hersenbein og 30 gjester kunne stige om bord i bussen i Svolvær med adresse Stamsund hvor selskapet skulle mønstre på hurtigruteskipet «Lofoten».

Se videoinnslag:

Tre typer

– En spent men avslappet bryggerieier hadde tre sorter øl klar:
Pilsner
Hvetebrygg
Julebrygg
Alle på flaske og litt uvant for ølpublikum i Lofoten. Flaskeølet er ufiltrert. Det er uklart. Altså ikke som industriølet, som er klart og gjennomsiktig.
– Et ufiltrert øl beholder aroma, protein og de gode smakene. Vårt flaskeøl, har som andre ferskvarer kort levetid. Det betyr for meg kvalitet, sier bryggerimester Neumann.
Han smiler fra øre til øre, og holder seg så godt fast han kan i tak og stolper om bord i MS «Lofoten», som gjør de bevegelsene en Hurtigrute skal gjøre på Henningsværstraumen i kuling.
Men det er ikke været som gjør han glad og fornøyd. Det er tilbakemeldingene fra de inviterte gjestene, og ikke minst fra de tyske passasjerene som enten er dypt imponert over at det går an å få gratis øl servert i Norge, eller som dem sier til sin landsmann. Dette var godt øl. Og spesielt julebrygget faller i smak både hos landsmenn og utenlandske passasjerer. Dette er julebrygg som kombinert med sjokoladekaken hotellsjefen om bord i Lofoten, Tor-Erling Gärtner fra Svolvær, har tryllet fram, blir en vinner.
I tillegg stilte skipet med kanapeer med ost fra Aalan, kylling, reker, skinke og spekepølse.
Ølet Lofotpils har med på lanseringen er alle klassifisert i den høyeste alkoholgehalten. Det betyr at ølet bare kan fås kjøpt på polet. Polet i Svolvær hadde ølet i hyllene allerede lørdag og 20 andre Vinmonopolutsalg får varene tilsendt mandag.

Også butikk

– Det sydligste polutsalget som har bestilt Lofotpils er Horten. Men allerede neste uke tapper vi øl for salg i butikk. Det blir mindre alkoholinnhold i det. På nyåret får vi også tappelinja for boksølet i gang. Boksølet vil bli filtrert, og dermed klart og gjennomsiktig i motsetning til flaskeølet som blir ufiltrert, sier Thorvadur.
Geir Inge Benoninsen i Sparebank1 Nord-Norge er med på lansering, og banken er i aller høyeste grad også med på finansieringen.
– Som bank er vår oppgave å løfte et godt prosjekt. Vi har hatt mange og gode samtaler med Thorvadur, og hans ide har vi tro på. Det finnes mange mikrobryggeri i landet. Noen er startet med en liten kjele i en garasje og utviklet der ifra. Thorvadur har lagt et annet løp. Han har lagt mye i kunnskap, utstyr, markedsføring og det som skal til for å etablere et fullskala mikrobryggeri fra dag en. Et mikrobryggeri med tappelinje for boksøl er i seg selv et paradoks, men viser annerledes tenkning, som vi har tro på, sier Benoninsen.

Artikkeltags