Gå til sidens hovedinnhold

Gratulere med dagen, sosialarbeider!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

16. mars er det den internasjonale sosialarbeiderdagen, og FO Nordland ønsker å gratulere alle barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere med dagen!

På sosialarbeiderdagen i 2020 hadde Norge nettopp stengt ned, vi sto litt i villrede, og stilte oss spørsmålet «Hva gjør vi nå?» Vi kan jo ikke utsette og undersøke barnevernssaker, vi kan jo ikke la være å følge opp mennesker med utfordringer, vi kan jo ikke slutte å gi hjelp fra NAV. Sosialarbeidere er gode på å finne muligheter, og nye måter å jobbe på har kommet fort. Vi har løst mange ting over digitale plattformer. Men vi har også, sammen med andre yrkesgrupper, stått fremst i kampen. Vi har vært der for de som bor i boliger og institusjoner, vi har forklart det som har virket uforklarlig, vi har vært nærpersoner når familie ikke har fått lov til å komme på besøk. Vi har dratt på hjemmebesøk, for å undersøke og følge opp barn og unge, og deres familie. Det har vært et krevede år, men vi har også lært mye.

Kjære sosialarbeider vær stolt over jobben vi har gjort og gjør! Vi står på for at mennesker skal få trygge og gode liv. Vi er med på å skape et bedre samfunn.

Feir dagen! Vær stolte! Stå opp for trygghet, jobben vi gjør er uvurderlig!

Kommentarer til denne saken