Bedehuset på Gravdal ble overtatt av Buksnes menighet i 2013. De kjøpte huset av Normisjonen for 1 krone. Huset er blitt brukt til minnestunder, 50 årskonfirmant treff og andre tilstelninger.

De siste årene har det ikke vært gjort vedlikehold av huset, og det bærer det nå preg av. Taket er lekk, og huset er nå stengt for all utleie.

Tidligere i høst satte menighetsrådet ned en arbeidsgruppe for å se på hvilke muligheter som finnes. Da Lofotposten skrev om saken i høst ble det opplyst at reparasjon av taket ville komme på 200.000 kroner. Arbeidsgruppa var klar på at skulle bedehuset bevares var de avhengig av at innbyggerne støttet opp. Alternativet var å selge huset.

Positivitet

Mandag inviterte arbeidsgruppa til et åpent møte på bedehuset for å lodde stemningen.

Randi Fredriksen, som er med i arbeidsgruppa, forteller om et positivt møte.

– Det kunne nok å ha kommet flere, men de som kom var helt klare på at de ville bevare bedehuset. Det var bare positivitet å spore, og flere meldte fra at de ville bidra. Enten med arbeidsinnsats eller med penger. Tilbakemeldingene på sosiale medier er også entydig positive. Det gjør at vi nå skal prøve å få skaffe de midlene som trengs for å få satt i stand taket. Det er det mest prekære, sier Fredriksen.

– Huset er stengt, og forblir stengt fram til vi får nytt tak. Det er synd for det er ikke så mange slike lokaler tilgjengelig på Gravdal, legger hun til.

Kronerulling

Hun forteller videre at de nå har opprettet en egen Facebook-side for bedehuset på Gravdal, og vil intensivere kronerullingen.

– Fram til møtet på mandag så har vi ligget litt på været, men nå setter vi full fart på kronerulling. Som kjent har Halfdan Johansen allerede gitt 5000 til bedehuset. Nå håper vi at alle som er glad i bedehuset, og vil at det skal bestå vil bidra. Kronerullingen har 4580.14.16288 der folk bidra med penger til huset. De som vil bruke Vipps kan gjøre dette på 527156. Innbetalingene merkes med bedehus, sier Randi Fredriksen som opplyser at folk vil finne alt av informasjon på Facebook-siden.

– Er det annet folk lurer på er det bare å ta kontakt med meg, legger hun til.

Les også: Halfdan fra Leknes gir penger til bedehus på Gravdal

Les også: Bedehus i dårlig forfatning: – Skal vi bevare bedehuset må vi ha hjelp fra Gravdals befolkning