Gå til sidens hovedinnhold

Ny sjef i Heimevernet

Artikkelen er over 6 år gammel

Ole Kristian Karlsen, opprinnelig fra Gravdal, er ny distriktssjef i Nord-Hålogaland Heimevernsdistrikt 16.

Nord-Hålogaland Heimevernsdistrikt har hovedkvarter i Bjerkvik i Narvik kommune, og omfatter nordre Nordland med Lofoten og Vesterålen, og hele Troms fylke.
Brigader Rune Solberg er i dag sjef, men skal inn i stillingen som stabssjef i UNMISS, FN sin misjon til Sør-Sudan.

Fra Gravdal

HV-distriktet melder nå at Ole Kristian Karlsen, opprinnelig fra Gravdal, er hans etterfølger.
–Ole Kristian Karlsen har fått opprykk til oberst og er ny distriktssjef i Nord-Hålogaland Heimevernsdistrikt 16. Karlsen kommer fra stillingen som senior stabsoffiser for operasjoner i Hærstaben på Bardufoss, og tiltrer som sjef i HV-16 etter planen i mai. Han har i tillegg til utenlandstjeneste i Libanon, på Balkan og i Afghanistan, blant annet vært sjef for artilleribataljonen på Setermoen, heter det i pressemeldingen.

Mange søkere

Generalinspektøren for Heimevernet, Tor Rune Raaby, sier at det var mange gode og kvalifiserte søkere til stillingen som sjef i HV-16.
– Selv så kjenner jeg Ole Kristian Karlsen som en meget dyktig og erfaren offiser. Han er den rette til å lede HV-16, og jeg ser fram til å få han inn i min ledergruppe, sier generalmajor Raaby i pressemeldingen.

-Gleder meg

Karlsen ser fram til å ta fatt på jobben som distriktssjef.
– Jeg kjenner Hæren og Troms-regionen meget godt, og gleder meg til å bli bedre kjent med HV som organisasjon og menneskene der. Jeg går til jobben som sjef i HV16 med stor grad av ydmykhet, sier han i den samme pressemeldingen.
-Karlsen kommer opprinnelig fra Gravdal, men bor i dag på Elverum. I hvert fall innledningsvis kommer han til å ukependle til jobben i Bjerkvik i Narvik kommune.
Det er per dags dato ikke bestemt eksakt når sjefsskiftet i HV-16 skal gjennomføres, heter det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken