Gå til sidens hovedinnhold

Naboene fortviler over kloakkutslipp: – Det er ekkelt når papir og avføring ligger åpent rett nedenfor husene

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboerne i Abelveien er oppgitt over at det til stadighet kommer ut urenset kloakk i fjæra like ved husene.

For abonnenter

Abelveien på Gravdal ligger ved Leirelva, og her kommer kloakken fra sykehjemmet og boligområdet rundt det ned. Kloakken går i rør, men beboerne sider det ganske skjer at at kloakkrørene går tett. Dermed kommer urrenset kloakk opp i fjæra.

-Ikke første gang

Gunnar Holdahl bor like ved utløpet av Leirelva, og søndag oppdaget han at det fløt papir og ekskrementer rundt et kumlokk.

– Kloakken har nok gått tett lenger ned, og så kommer det opp av dette kumlokket. Det er urenset kloakk, og som du ser så ligger det både papir og ekskrementer her, sier Gunnar Holdahl og Bobbo Kristoffersen som begge bor i området.

Gunnar sier det ikke er første gang dette skjer.

– Det har skjedd mange ganger, og det eneste som blir gjort er at kloakken blir spylt. Så blir det bra en stund. Det er ekkelt når papir og avføring ligger åpent rett nedenfor husene. Når det blir varmere i været begynner det å lukte. Jeg bor så nært at enkelte dager går det ikke an å sitte ute, sier Holdahl.

Han og Kristoffersen mener kommunen nå må gjøre noe i dette området.

– Kommunen vet om dette, men det virker som de ikke vil gjøre noe her. Vi ser at det skal gjøres noe med kloakkproblemene i Stamsund og på Ballstad. Det er på høy tid at det blir gjort noe her og. Vi kan ikke ha det slik, slår de to fast.

Kumlokket var ødelagt

Synnøve Straumbotn, som er vann- og avløpsansvarlig i Vestvågøy kommune sier at det ikke var røret som var tett på søndag.

– Grunnen til kloakken kom på søndag var at kumlokket var tært, og ødelagt. Tidevannet har løftet opp lokket, og dermed kom urenset kloakk opp. Det ble utbedret, og er nå i orden, sier Straumbotn.

Hun forteller at kommunen har et nødavløp i Leirelva.

– Ved store nedbørsmengder så må vi ha et nødavløp, og det kommer ut i Leirelva. Vi skal legge vannledning fra Mørkdalen til Ballstad, og den skal gå gjennom Ballstad. I den forbindelse vil vi også ruste opp kloakkledningene gjennom Gravdal. Når det blir kan jeg ikke si nå, sier Straumbotn.

Kommentarer til denne saken