Korpset savner utstyr: - Vi mangler opp mot 30 uniformer

Buksnes skole og ungdomsmusikk etterlyser utlånt utstyr. Her under 17.mai-markeringa på Gravdal.

Buksnes skole og ungdomsmusikk etterlyser utlånt utstyr. Her under 17.mai-markeringa på Gravdal. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Buksnes skole- og ungdomsmusikk har gjennom årenes løp lånt ut utstyr som instrumenter, uniformer og noter. Nå håper de å få tilbake det utlånte utstyret.

DEL

– Tidligere år har det vært problemer med å rekruttere inn i korpset. Både i hjelpekorps, hovedkorps og drilltroppen. Når det har blitt jobbet med å få til et korps har uniformer, instrumenter og notehefter blitt lånt ut til folk, uten at det har blitt ført opp noe sted, forteller leder i korpset, Regine Gjernes.

Hun har tro på at de som har lånt utstyret kjenner adressen det skal leveres tilbake til.

– Jeg stoler på at folk har lyst til å levere tilbake. Det må jo være irriterende at det står og tar opp plass hos folk. Det har stor verdi for oss som korps, forteller hun.

Ikke nok til medlemmene

Slik ståa er i dag har korpset for lite utstyr til medlemmene sine, på grunn av at så mye av utstyret ligger rundt om hjemme hos folk.

– Nå har vi lite instrumenter og uniformer. Vi har ikke nok til de som går i korpset. Vi får ikke gitt dem en uniform som passer eller det instrument som er i orden, det går ut over motivasjonen, sier hun.

Leder i Buksnes skole og ungdomsmusikk, Regine Gjernes. Bildet er tatt under oppsetningen av Narnia i vår.

Leder i Buksnes skole og ungdomsmusikk, Regine Gjernes. Bildet er tatt under oppsetningen av Narnia i vår. Foto:

Etter korps i skolen har korpset opplevd en større rekruttering, slik at det fra i høst av har vært et stabilt medlemstall.

– Vi ønsker oss selvfølgelig flere medlemmer, og vi har utstyr til dem, hvis folk kan levere igjen det de har lånt.

Blant annet uniformsjakker til musikant og drill, allværsjakker, drillstøveletter, trompeter, horn, klarinetter, althorn, notehefter, drillstaver mangler.

– Vi har full oversikt over hva vi har og hva som er kjøpt inn. Vi mangler opp mot 30 uniformer, som er relativt nye, og som koster en god del penger. Vi har flere tomme instrumentkasser stående. Det virker som det er vanskelig å levere tilbake for dem som har vært med tidligere eller har prøvd seg.

19 av 50

Korpset har arrangert innsamlingskonsert hvor det var mulig å komme å høre på våre flinke musikanter og samtidig levere inn det man måtte ha hjemme.

– Oppmøtet fra foresatte var godt, men kun én familie kom for å levere inn effekter. Vi har også annonsert våre øvingstider på Facebook, hengt opp plakater og snakket med folk. Likevel sitter vi med bare 19 av 50 uniformer, altfor få allværsjakker og så altfor få instrumenter. Det burde ikke være nødvendig at jeg må ringe rundt til folk.

-For å kunne motivere og engasjere våre musikanter, må vi ha gode instrumenter å spille på. Hvis vi da sender inn den ene kornetten vi har til reparasjon, har ikke musikanten noe å øve på i mellomtiden. Vi må ha uniformer som passer til alle når vi skal ut og marsjere. Vi må ha noteklyper, notehefter og allværsjakker til alle. Og vi må få tilbake det som korpset har jobbet hardt i flere år for å få råd til, sier Gjernes.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken