Ny runde med Gravdal rundt: - Ønsker å få folk opp av sofaen

TROLLDALSVANNET: Et av ti klipp kan hentes inn ved Trolldalsvannet.

TROLLDALSVANNET: Et av ti klipp kan hentes inn ved Trolldalsvannet. Foto:

For andre år på rad arrangeres Gravdal rundt.

DEL

«Gravdal rundt» er stedets eget svar på kjente «Vestvågøy ti på topp».

I motsetning til sistnevnte, er det ikke bare fjell som skal bestiges.

- Dette er andre året på rad hvor vi gjennomfører «Gravdal rundt». Vi skal prøve å gjøre dette til en fast tradisjon. Vi setter i stand dette for å både få litt engasjement rundt plassen, et ønske om å få folk opp av sofaen. Det er ti punkter rundt omkring på Gravdal hvor folk må dra for å få klipp i klippekortet, sier initiativtaker Tor Olav Eidem.

Tre-retters som hovedpremie

På Sundsheia finner man to av klippene, på toppen, og et lengre ned. Samtidig er det ene klippe ved Trolldalsvannet, som er i startfasen av turen opp på Sundsheia. På Haugheia er det ett klipp, hvor man på tur opp kan sikre seg et annet, nemlig på det som på lokaltungen kalles for Kattlihammeren. De resterende fem er på Vetting, Lilleeidet, Løkta, Trollskogen og på Steinberget.

Alle som fullfører er med i premietrekningen.

- Hovedpremien er besøk fra Øyvin og Geirs kokkeservice. Da vil de komme hjem til vinneren, og lage tre-retters middag til seks personer, til en verdi av cirka 5000 kroner, sier Eidem.

69-åring brukte under seks timer

Andre premier er gavekort fra diverse sportsbutikker rundt om på Vestvågøy.

Hvor lang tid det tar å fullføre alle punktene, vil variere.

- Jeg har fått tilbakemeldinger fra folk som sier at de har bodd her i mange år, men aldri vært på noen av stedene. De har vært glad for at de har fått kommet seg litt rundt, og fått sett nærområdet. Jeg fikk et brev ifjor fra en dame på 69 år som brukte 5 timer og 23 minutter på å fullføre hele løpet, sier Eidem.


Artikkeltags