– Adrenalinkick uten sidestykke

Actionfylt Trening: Julian Wahl i trening foran Skandinavisk Cup under Ekstremsportveko på Voss. Alle Foto: Privat

Actionfylt Trening: Julian Wahl i trening foran Skandinavisk Cup under Ekstremsportveko på Voss. Alle Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Mathias Skjerpen og Julian Wahl kickstartet sommerferien med en god dose adrenalin under åpningen av ekstremsportveko på Voss.

DEL

Denne uken går Ekstremsportveko 2017 av stabelen på Voss. Årets ekstremsportveko åpnet med Skandinavisk Cup i Downhill-sykling med to Lofotinger på startstreken. Mathias Skjerpen fra Skjerpen og nevø Julian Wahl fra Gravdal tok turen til Vestlandsbyen for å måle krefter i en av de mest ekstreme sykkeldisiplinene.

Adrenalinkick

Downhill-sykling er i prinsippet enkelt, men i praksis langt mer utfordrende: Forsere x antall bratte høydemeter ned en kronglete sti med humper, innlagte hopp og heseblesende kurver. Forholdene på Voss gjorde det hele enda mer strabasiøst.

– Det regnet kattunger og løypa ble skikkelig gjørmete, forteller Mathias Skjerpen. De utfordrende forholdene gjorde sitt med målsettingene.

– Til slutt ble målet bare å komme seg ned, meddeler han.

Det endte til slutt med en tiendeplass på Skjerpen, mens nevø Julian Wahl syklet inn til niendeplass i 13-14-årsklassen i debuten. Og opplevelsen ga mersmak.

– Det er veldig gøy å delta på konkurransene. Mellom syklistene er det et skikkelig kompismiljø. I tillegg gir selve konkurransen et adrenalinkick uten sidestykke, sier Skjerpen.

Peptalk: Julian Wahl før finalen.

Peptalk: Julian Wahl før finalen.

Hjemmebanedrømmen

Skjerpen har selv drevet aktivt med utforsykling og konkurrert i nasjonale konkurranser i vel tre år. Nå drømmer han om å etablere et løp på hjemmebane.

– Drømmen hadde vært å få til en konkurranse i Lofoten, sier han entusiastisk.

Til daglig er Eltofttuva den mest benyttete treningsarenaen. Med en konkurranse håper han også treningsfasilitetene kan bli bedre.

– Slik det er i dag må vi bære med oss sykkelen opp først, slik at det blir vanskelig å få mengdetrening. Det optimale hadde vært å få en traktorvei opp slik at treningen hadde blitt mer effektiv. Holandsmælen kunne eksempelvis vært en mulig løype for å få det til, noe jeg tror ville hatt mye å si for rekrutteringen, forteller han ivrig.

Vakker treningsarena: De to Downhillsyklistene trener vanligvis ned Eltofttuva.

Vakker treningsarena: De to Downhillsyklistene trener vanligvis ned Eltofttuva.

Les også: Lofotens terrengsyklister vil lage stier som tåler mer

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags