- Det blir oppgang i besøket i år, sier en fornøyd Tor Arne Hammer, som vi møter under frokostserveringa lørdag formiddag.

- Vi er rundt 20 frivillige i sving til treffet, sier Hammer, som forteller at her er både kjøkkenbrakke, toalett- og sanitærløsning med varmt og kaldt vann, og strenge krav til kildesortering.

Måltidene serveres i matteltet, som blir bar og underholdningstelt når kvelden kommer.

Flere klubber i Lofoten

Lofoten MC-klubb har rundt 45 medlemmer, i hovedsak fra Vest- Lofoten. Og her finnes flere klubber:

- Man velger den klubben der man har venner, sier Svein Viggo Torgersen, som er president i MC-klubben Thorsmen. - Klubben har elleve chaptere, eller avdelinger, der tre er i Thailand og åtte i Norge, sier Torgersen.

Venner overalt

I Lofoten teller klubben åtte medlemmer. Og disse reiser stadig rundt til andre klubber: - En del av MC-kulturen er å besøke andre klubber. Eller vi tar imot gjester. Da ordner vi litt ekstra for de tilreisende i forkant, forteller Torgersen, som kom til Løkta allerede torsdag for å ordne til teltplassen.

Starter ferien på treff

- Vi ser at vi har fått bedre rekruttering blant de yngre de siste åra, sier Hammer. - Det er turen hit, og det å prate sykkel, prate kjenning, som gjør at vi trives med dette. - For mange er treffet starten på lofotferien.

Friluftsområde

Men tilgang til strand og sjø er Løkta er et populært friluftsområde på Gravdal, noe MC-klubben prøver å ta høyde for gjennom å ikke stenge noen ute: - Det er klart at når vi har treff, så sitter jo folk og tar seg ei øl i kveldinga.

- Men vi har inntrykk av at folk flest synes det er greit at vi er her. Og vi rydder ordentlig opp etter oss, når vi tar ned leiren etter treffet, sier Hammer.

Godt samarbeid

Lofoten MC-klubb har hatt treff på Løkta siden 1988, og er svært fornøyd med samarbeidet med gårdbruker Yngve Kristoffersen. Han kultiverer området og sørger for at gresset er slått til treffet.

- Så gjelder det å få ned leiren så fort som mulig på søndag, så Yngve kan komme i gang med gjødslinga, sier Hammer, som også kan fortelle at det også har vært arrangert norgestreff i Lofoten. Sist gang i 2012. - Men det er mye jobb! sier Hammer.

Har kjørt fra Hedmark

Bjørn Farbergshagen og Steinar Nikolaisen har brukt fire dager fra Moelv og opp til Lofoten, og kan ikke rose arrangementet nok: - Her går det på skinner, sier Nikolaisen, som sist var på MC-treff i Lofoten i 1998.

- Logistikken er topp, og arrangørene er flinke med mat, sanitærløsninger og tilrettelegging for det sosiale, sier de to blide hedmarkingene, som ser fram til kveldens underholdning i storteltet.