Flyplassen i Svolvær skal etter planen få en større oppgradering med et nytt, stort tilbygg. Dagens bagasjehall på 50 kvadratmeter skal rives, og erstattes med et nybygg på 260 kvadratmeter.

Det skal gi bedre forhold for de reisende, og romme både bagasjehall og ankomsthall. Nybygget skal også gi flere toaletter, kundemottak for bilutleie, pauserom for vektertjenesten, teknisk rom og et nytt transportbånd for bagasjen.

Nå har Vågan kommune gitt grønt lys og såkalt ramme tillatelse for både riving og nybygg.

- Tiltaket er i tråd med reguleringsplanen for Svolvær lufthavn, naboer og statens vegvesen er også varslet uten merknader, skriver Vågan kommune i tillatelsen.

NSW Arkitektur AS har tegnet utvidelsen av flyplassen. Lufthavnsjef Bjørn Opsahl har tidligere uttalt at utbyggingen vil bety en stor oppgradering for de reisende og løse mange av dagens problemstillinger.

– Vi har stor tro på at det nye bygget vil bli bra. Jeg unner våre reisende bedre forhold på ankomsten, både med plass, at vi får alt på ett plan og tilfredsstillende toalettforhold, sa Opsahl til Lofotposten da planene ble presentert i mars.

Lufthavnsjefen uttalte da også at målet er å ha ny ankomst ved flyplassen klart allerede i løpet av 2019.

Les også: Bygger ut flyplassen: – Det blir bedre forhold for de reisende

Les også: Planlegger ombygging av flyplassen på Leknes