Gynekolog snart på plass ved fødestua igjen: - Jeg forventer at sykehuset på Gravdal ikke blir nedprioritert om en lignende situasjon oppstår

FORNØYD: Ordfører Remi Solberg er glad for at fødestua på Gravdal snart har gynekolog i beredskap igjen.

FORNØYD: Ordfører Remi Solberg er glad for at fødestua på Gravdal snart har gynekolog i beredskap igjen. Foto:

13. mars ble det kjent at fødestua ved Nordlandssykehuset Lofoten på Gravdal ikke har gynekolog i beredskap grunnet karantenereglene i forbindelse med korona-utbruddet.

DEL

Som et resultat av dette har all kirurgi og poliklinisk aktivitet blitt redusert til et minimum, og pasienter med akutt behov for tilsyn av gynekolog har måttet bli overført til andre avdelinger i Nordlandssykehuset.

Dette fikk Vestvågøy-ordfører Remi Solberg (Ap) til å reagere sterkt.

– Vi har en gjensidig avtale om det i forkant skal informeres om endringer. I dette tilfellet har vi ikke hørt et pip før kommunelegen fikk informasjonsskrivet til kommunelegen. Jeg kan ikke akseptere det, sa Solberg.

Bedrer kommunikasjonen

Nå opplyser Nordlandssykehuset at den første gynekologen kommer ut av karantene mandag 23. mars, to dager tidligere enn først antatt. Det påpekes også at de fødende i regionen har fått god oppfølging.

- Alle kvinner med termin kommende uker er kontaktet av jordmødrene ved fødestuen, og de blir fulgt opp i tråd med retningslinjene, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset.

Ordfører Remi Solberg mottar denne nyheten med glede.

- Det er flott at beredskapen vil være oppe og gå igjen fra mandag. Jeg har forståelse for at det er krevende for Nordlandssykehuset å legge personalkabalen i disse dager, sier han.

- Når det er sagt forventer jeg at sykehuset på Gravdal ikke blir nedprioritert om en lignende situasjon oppstår, selv om vi er inne i en krevende tid.

Solberg forteller videre at kommunen er i ferd med å etablere enda bedre kommunikasjonslinjer mellom kommunen og spesialisthelsetjenesten.

- Vi jobber godt i lag og løser problemer i felleskap. Jeg opplever Nordlandssykehuset som svært imøtekommende og villige til å finne løsninger.

Artikkeltags