Frisk kapital redder hjørnesteinsbedrift

Reddet: Norlense AS er en betydelig internasjonal produksjonsbedrift og aktør i beredskapssammenheng, der produksjonen og administrasjonen ligger på Bømyra ved Fiskebøl (bildet). Foto: John-Arne Storhaug

Reddet: Norlense AS er en betydelig internasjonal produksjonsbedrift og aktør i beredskapssammenheng, der produksjonen og administrasjonen ligger på Bømyra ved Fiskebøl (bildet). Foto: John-Arne Storhaug

Artikkelen er over 3 år gammel

Investor fra Troms er ny majoritetsaksjonær etter at flere investorer har gått inn med kapital.

DEL

Norlense AS på Fiskebøl tok skrittet ut av skifterettens lokaler fredag da det ble klart at to investorer gikk inn med eierkapital.

Selskapet har kjempet en hard kamp det siste halve året for å overleve, etter at oljebransjen opplevde nedturen.

I sommer reddet ordfører og politikerne i Hadsel formannskap bedriften gjennom å be det heleide kraftselskapet Trollfjordkraft om å gå inn med nødkapital på 850.000 kroner, noe som skjedde i hemmelighet. Saken er nå offentlig.

I høst ble det klart at bedriften måtte permittere 20 ansatte nå før jul på grunn av svikt i ordretilgangen.

Og de to siste ukene har selskapet kjempet for å overleve.

Men sist fredag kunne styreleder Svein Erik Nicolaysen i Norlense AS i en pressemelding fortelle at selskapet var reddet fra konkurs.

Ordfører

Hadselordfører Siv Dagny Aasvik tror det var riktig å få inn nye private eiere nå som kan utvikle selskapet videre. Det var vanskelig for Hadsel kommune å gå inn med ytterligere kapital med den økonomiske situasjonen kommunen er i.

– Vi ser fram til at en ny eier vil tilføre både kompetanse og nettverk, og ta selskapet videre, uttaler hun etter fredagens redningsoperasjon.

Styret

– Det er ei god løsning at nye eiere kommer inn i Norlense AS og bidrar til drift og utvikling i selskapet. Vi er optimistiske med tanke på framtida til bedriften på Fiskebøl, sier styreleder Svein Erik Nicolaysen i Norlense AS.

Redningsmenn

Tromsø-selskapet Marine Gem AS går inn med kapital og blir hovedaksjonær med 56,14 prosent av aksjekapitalen.

Dette er et selskap eid av forretningsmannen Erik Mathisen i Tromsø, som blant annet eier 51 prosent i Skjervøy Havn AS. Mathisen er også daglig leder og styreleder i selskapene Arktisk Marin AS, Marine Supply AS, Norbjørn AS, Polar Slep AS og Norvarg AS. Han sitter også i styret i MS Eiendom AS.

Bent Eriksen

Også investor Bent Eriksen fra Pundslett/Svolvær går inn med aksjekapital.

Den kjente forretningsmannen og Høyre-politikeren i Vågan er allerede medeier i eiendomsselskapet Bømyr Eiendom AS på Fiskebøl, der Norlense AS driver. Eriksen er medeier sammen med Hadsel-oppdretter Inge Berg og Trollfjordkraft blant annet.

– Driftsselskapet var kommet i en meget vanskelig likvid situasjon i høst etter at de også fikk føle nedgangstidene i oljebransjen gjennom to år, sier Bent Eriksen.

9,5 millioner

Han forteller at driftsselskapet Norlense AS nå er tilført ny aksjekapital på samlet 9,5 millioner kroner etter at han selv har gått inn og nå eier 29 prosent av aksjene, mens Erik Mathisen fra Tromsø er hovedaksjonær med en eierandel på vel 56 prosent. Også Bømyr Eiendom AS har skrapt sammen litt kapital, og eier nå ca. 16 prosent av aksjene i Norlense AS.

Sikret framtida

– Vi har med dette sikret videre drift og arbeidsplasser på Fiskebøl, og med en oljepris som øker etter Opecs vedtak om produksjonsbegrensninger, så tror vi at Norlense AS skal få ei framtid. Hvis ikke ville vi ikke gått inn, verken Mathisen eller jeg, sier Eriksen.

Han bekrefter videre at Terje Olav Hansen, som har ledet bedriften i en årrekke, blir 62 år i mars neste år. Fram til da vi Hansen lede bedriften, og så vil styret hente inn en ny leder av Norlense AS, mens Hansen får en annen rolle i selskapet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken