Michela (43) og Grégoire (47) reiste fra Hanoi til Hanøy: – Ganske store kontraster, for å si det mildt!

Fra Hanoi til Hanøy: Michela (43) og Grégoire Du Pasquier (47), og sønnene Hatay (8) og Alex (10) bor i Hanoi. Søndag ankom de Hanøy for å tilbringe de to neste ukene i Lofoten. Tirsdag gikk turen til Svolvær og VM-kamp.

Fra Hanoi til Hanøy: Michela (43) og Grégoire Du Pasquier (47), og sønnene Hatay (8) og Alex (10) bor i Hanoi. Søndag ankom de Hanøy for å tilbringe de to neste ukene i Lofoten. Tirsdag gikk turen til Svolvær og VM-kamp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Da vi var i Lofoten i vinter så vi et skilt til Hanøy, og tenkte umiddelbart at vi måtte dit. Fra Hanoi til Hanøy! Det ble bare for morsomt, ler ekteparet.

DEL

Ifølge Wikipedia har hovedstaden i Vietnam i overkant av 7,5 millioner innbyggere. Samme nettside opplyser at Hanøy i Hadsel kommune har 11.

Søndag ankom Grégoire (47) og Michela Du Pasquier (43) Hanøy sammen med sine to sønner Alex (10) og Hatay (8).

– I Hanoi er det lite natur, veldig fuktig og mye forurensing. Vi kan melde om at lukta og lufta i Hanøy er noe helt annet. Det er snakk om ganske store kontraster, for å si det mildt, ler ekteparet.

Vil flytte til Lofoten

De er opprinnelig fra Sveits, men flyttet til Vietnam for åtte år siden da Grégoire sitt arkitekturfirma skulle utvide. Her trives de godt, og peker på blant annet streetfood, en voksende økonomi og den asiatiske kulturen som positive sider ved å bo i Hanoi.

Etter et par dager på Hanøy, kan ekteparet konkludere med at de også trives her.

– Vi er i Sveits hver sommer, og bruker i samme slengen å feriere to uker i Skandinavia. Vi var i Lofoten like før jul i år, og trivdes utrolig godt. Da vi så skiltet til Hanøy var det ingen tvil; vi måtte hit. Michela har allerede sagt at hun har lyst til å flytte hit, ler Grégoire, før kona legger til;

– Jeg er forelsket! Vi kjenner til fjellene i Sveits fra før av, som også er utrolig fine. Men her er det enda mer dramatisk! En dag flytter vi nok hit, smiler hun.

Utforsker videre

Familien på fire skal tilbringe de fire første dagene av ferien i Hanøy, hvor de har leid boplass via Airbnb. Videre går ferden til Kabelvåg og Hamnøy hvor de skal tilbringe den resterende tiden av ferien på to uker.

– Vi har brukt den første tiden på å utforske området. I tillegg har vi fisket og prøvd kitesurfing, sier Grégoire.

– Videre skal vi utforske resten av Lofoten, og gleder oss masse til det. I dag er vi i Svolvær fordi guttene ville få med seg VM-kampen, sier Michela, og legger til;

– Vi var i Svolvær før jul også, men byen ser helt annerledes ut sommerstid. Fint å ha opplevd begge årstidene!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken