Emma (15) gikk helt til topps på Corner-mila: – Jeg har ikke fokus på tida, jeg vil bare slå de jeg løper mot

Emma Nordgård (t.v.) imponerte stort og gikk seirende ut av søskenbarnduellen med kusine Andrine Hegdahl, som også løp en sterk 10-kilometer under Hadsel Maraton.

Emma Nordgård (t.v.) imponerte stort og gikk seirende ut av søskenbarnduellen med kusine Andrine Hegdahl, som også løp en sterk 10-kilometer under Hadsel Maraton.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofoten-løpere hentet mange klasseseiere i Hadsel Maraton.

DEL

Lørdag gikk tradisjonsrike Hadsel Maraton av stabelen med en solid Lofoten-delegasjon på startstreken. Lofoten-løperne dokumenterte god løpeform bare uker før store hjemlige arrangementer som Lofoten Triathlon, Lofoten High 5, Våganbølgen og Leknesløpet. En av dem som imponerte stort var 15 år gamle Emma Nordgård, som gikk helt til topps på ungdomsløpet, Corner-mila, 10-kilometerdistansen for løperne mellom 12 og 15 år.

– Det var kjempeartig og veldig tungt. Veien ut til vending var veldig lang. Det føltes som jeg aldri skulle stoppe å springe, forteller Nordgård. 15 åringen som løper for KS Ski Lofoten klokket inn på tiden 47:22 og var med det vel fem minutter foran klubbvenninne Julie Bokalrud Fredly som kom inn på andreplass på distansen. Nordgårds tid var pers med nesten to minutter, men det er ikke hovedpersonen selv nevneverdig opptatt av.

– Jeg bryr meg ikke så mye om tiden, jeg vil bare slå de jeg springer mot, sier Nordgård. Skiløperen trener ifølge seg selv lite om sommeren, men legger mye av grunnlaget i løpene i Adwice-karusellen rundt om i Vågan, noe som virker å være en suksessoppskrift for flere løpere fra Lofoten.

Flere klasseseiere

Sterkest tid av alle Lofoten-løperne på NorengrosMila, 10-kilometersdistansen for de øvrige løperne, var Christian Magnussen fra Lofoten Ultraløperklubb med tiden 38:16, noe som holdt til en fjerdeplass i en svært sterk klasse, M21-34. Emilie Elvestad gikk helt til topps i klassen K35-39 med tiden 45:23, mens Karin Hegdahl gjorde det samme i klassen K50-54 med tiden 50:56. Nils-Ingulf Langlete for KS Ski Lofoten noterte seg for andreplass i klassen M35-39 med tiden 39:24. Det samme gjorde Ronnie Maas Pedersen for Lofoten Triathlonklubb i klassen M45-49 med tiden 40:02 og Ketil Magnussen i Lofoten Ultraløperklubb i klassen M60-64 på imponerende 43:24.

På halvmaraton imponerte Celine Elvestad med tiden 1:28:48, noe som holdt til andreplass blant damene totalt og klasseseier i K35-39. Kun en løper fra Lofoten sprang raskere; triatlet Remi Hanssen krysset målstreken på 1:26:06 og tok klasseseieren i M45-49.

– En grusom konkurranse

– Jeg syns halvmaraton er en grusom konkurranse ettersom man rekker å tenke. Likevel gikk det veldig bra. Jeg perset med seks min og er kjempefornøyd med det, forteller Hanssen, som hadde en klar målsetting før løpet.

– Jeg har fokusert mye mer på løping i år og hadde som mål å komme meg med i «under 1:30-klubben» på halvmaraton, forteller han.

Gøran Rasmussen Åland fra Lofoten Ultraløperklubb var den som sprang lengst av Lofotingene. Åland gjorde en fin figur på maraton og sprang løypa rundt Hadseløya på tiden 3:28:34 og tok med seg en femteplass totalt og en andreplass i klassen M23-39.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags