Lørdag gikk årets Hadsel Maraton av stabelen. Flere Lofotinger hadde funnet veien til startstreken på Stokmarknes. Blant dem var Christian Magnussen og faren Ketil Magnussen fra Svolvær, som sammen sprang helmaraton.

Les også: Til topps i Hadsel maraton

Skilte fire tideler

Yngstemann Magnussen ble tidligere år nummer to i Lofoten Ultra Trail, men den 160 kilometer lange kraftanstrengelsen sitter fortsatt i kroppen.

– Jeg er litt småskadd i hofta, forteller Christian Magnussen.

For de fleste innebærer en skadet hofte å holde seg i sofaen, men Christian klarte ikke holde seg unna joggeskoene da pappa Ketil skulle løpe de 42 kilometerne rundt Hadseløya.

– Med hofteskaden passet det fint med en langtur, samtidig som jeg kunne være hare for pappa, sier han.

Den spreke løpeduoen sprang inn tiden 3.18.15. Det holdt til klasseseier for både far og sønn. På resultatlisten ble pappa Ketil plassert øverst, fire tideler foran Christian. Yngstemann vil likevel ikke høre snakk om at de gamle fortsatt er eldst med joggeskoene snøret på.

– Jeg slapp han foran meg over mål og vil nok tro at jeg er litt hvassere enn han til vanlig, humrer Christian. En maraton-pers på solide 2:49 taler yngstemanns sak i den sammenheng, likevel er 31-åringen er svært imponert over sin 29 år eldre far.

Perset med 27 min

– Jeg er kjempeimponert. Det spørs om jeg er like sprek når jeg fyller 60, smiler Christian.

Pappa Ketil gir sønnen mye av æren for at det gikk så bra. Tiden 3:18 er en forbedring av Ketils personlige rekord fra i fjor med hele 27 minutter(!).

– Jeg fikk god hjelp fra Christian. Han bremset meg i starten så jeg ikke skulle åpne for hardt og pushet meg på slutten da jeg begynte å slite, forteller Ketil.

– Vi trener sammen når Christian er hjemme, og det hjelper godt på motivasjonen, slår han fast.

Les også: Syklet inn millionbeløp til kreftsaken