- Vestvågøy kommunes inntreden i Nordnorsk skredovervåkningsprogram, medfører at vi daglig må rapportere inn værdata fra målestasjonen på Ballstad, og helt konkret betyr det snødata hagen til Hallgeir Skog i Kræmmervikveien, skriver Vestvågøy kommune i en pressemelding.

Skog jobber til daglig som ingeniør i kommunen, og på fritiden er han en ivrig friluftsmann med engasjement for sikkerhet i fjellet.

- At det derfor nå står et snømålingsbrett i hagen hans overrasker neppe kollegene på rådhuset. Hver morgen klokka 07.00 rapporteres snømengden på brettet og snømengden på bakken. Informasjonen fra en rekke slike målepunkter i Nord-Norge inngår i den datamengden meteorologene og geologoene bruker når de utarbeider varsler til kommunene og publiserer informasjon om skredfare på varsom.no, skriver kommunen videre.

For å ivareta kontinuiteten har Vestvågøy kommune også fått Hallgeir Skogs nabo, Trond Pedersen, med på laget som fast vikar.

Hallgeir Skog kommer nå med en anbefaling til alle som liker å gå på tur:

- Gå inn på varsom.no og last ned skredkortet. Der finner du kortfattet og god informasjon om hvilke faretegn du skal se etter. Skriv ut kortet og laminer det, slik at det tåler fukt, og ha det i sekken, oppfordrer Skog.