Gå til sidens hovedinnhold

I dag er årets skumleste dag: – Det er ganske heftig hjemme hos oss

","view":"simple","fields":{}},{"value":"
\n \n \n \n \n
\n","view":"rich","fields":{}}]
Artikkelen er over 2 år gammel

Lofotposten spurte tilfeldige utvalgte i Svolvær hvordan de feirer Allehelgensaften.

Se video øverst i saken

– Det artigste er å få godteri, mener Ludvik Rørtveit Alsos (9). Han skal kle seg ut som Mikke Mus-trollmann.

Storesøster Sigrid Andrea Rørtveit Alsos (11) vil kle seg ut som en zombie. De skal begge gå knask eller knep med venner, men sier at de ikke driver med knep.

– Jeg har ikke noe forhold til halloween. Jeg er ikke vokst opp med det eller noe. Kanskje jeg får et annet forhold til det når babyen min blir eldre. Jeg kommer til å åpne og finne noe til de som banker på, de får nok noe godteri eller noe, sier Andrea Rutledal.

– Det er en artig feiring i mørketiden. Det er artig for ungene. Når vi går knask eller knep skal ungene skal si takk og være høflige. Har de ikke noe i huset, går vi forbi, mener trebarnsmor Joni Hestnes.

– Mannen min er stor unge og veldig kreativ. Han pynter utenfor hele huset med skjeletter og hekser, lyd og lys. Det er ganske heftig hjemme hos oss. De som banker på kan få smågodt eller mandariner. Litt forskjellig, forteller Laila Helen Winger.

– Jeg ikke for feiringen av halloween. Jeg liker de gamle tradisjonene bedre. Dersom noen banker på hjemme hos meg får de kanskje et eple eller noe, ikke godteri. Mest sannsynlig slår jeg av lyset, sier Gertti Mändla.

– Det var ikke slik nå jeg var ung, men jeg synes det er helt greit. Det man gjør er mest for ungene, Branka Nikolaisen.

Kommentarer til denne saken