Maratonløperen fra Kabelvåg vant det 87 kilometer lange Ultra Trail-løpet Innsbruck Alpine i Østerrike, som startet ved 04-tiden natt til lørdag. Ifølge resultatlisten brukte 43-åringen fra Lofoten Ultraløperklubb 8,37 timer på distansen.

– Overrasket

Nærmere 300 deltakere fra store deler av verden deltok på den lengste distansen.

– Jeg er overrasket over at det gikk så greit. Løypa går over 4000 høydemeter, og er ganske ekstrem og teknisk krevende. Jeg er litt overrasket over at det gikk såpass lett så tidlig på året, sier Schølberg når Lofotposten snakker ham lørdag ettermiddag.

Innsbruck Alpine har vokst til å bli et stort Ultra Trail-løp i Europa. Deltakere fra over 60 nasjoner deltok på de fire ulike distansene.

– Jeg så på startlisten at det er toppløpere fra hele Europa. Flere av Adidas sine sponsorløpere deltok. Før start tenkte jeg at en topp-10 – plass vil være bra. Underveis gikk det lett, selv om jeg bommet en par ganger på løypa, og jeg maktet å holde farten oppe. Jeg så ingen konkurrenter den siste delen av løypa.

Deltar i VM

Innsbruck Alpine markedsføres som en av de store oppkjøringene til årets Ultra Trail-sesong. 8. juni skal løperen fra Kabelvåg representere Norge under VM i Ultra Trail i Portugal. Helgen før arrangeres Lofoten Ultra Trail. Den lengste distransen går mellom Kirkefjorden i Moskenes og Svolvær.

– I år blir jeg neppe å springe denne, men nøyer meg trolig med en kortere distanse siden VM er helgen etterpå.

I fjor ble Hallvard Schølberg nummer fire i klassikeren Ultra-trail du Mont Blanc i Frankrike. I år velger han delta i et tilsvarende løp i Chamonix i Frankrike i august/september.

– Jeg har også fått plass i et løp i USA i slutten av juni. 390 får være med hvert år, og deltakelsen avgjøres ved loddtrekning. I år vant jeg plass. Da blir det familieferie og løping.

Motivasjon

– Vi vet at Hallvard er god til å springe, så vi blir ikke kjempeoverrasket lenger når han vinner. Men dette er en sterk prestasjon. Tiden er meget god når vi vet at løpet gikk over mange høydemeter, sier Gøran Rasmussen Åland i Lofoten Ultraløperklubb.

– Hva betyr en slik prestasjon for dere andre i klubben?

– Det er en motivasjon for alle. Vi merker også at stadig flere fra inn- og utland kontakter oss om hvor de kan trene i Lofoten. En årsak er nok at Hallvard Schølberg er blitt et kjent navn i Norge og i miljøet i Europa, sier Åland.

Klubben i Lofoten er i gang med å forberede Lofoten Ultra Trail, med start i Moskenes og mål i Vågan. Den lengste distansen starter 31. mai, og de øvrige 1. juni.

Her kan du følge løperne live!