- her kan man flir på seg brokk og kraftige magemuskler, forteller Eirin Ulvåg, en av fire damer som står på scena i helga.

Sammen med Hege Thorgersen, Marit Gjelle og Ruth Hansen står hun klar med en rykende fersk cabaretrevy på Lofoten kulturhus, fredag og lørdag.

Gullbillett

damene har siden i fjor vår skrevet tekster til sitt nye show. Bare et av numrene har vært vist før, et nummer som fikk mer enn god respons hos publikum.

- for to helger siden vant Marit og Ruth beste nummer på Jubelrevyen, som gav dem gullbillett til revyfestivalen på Høylandet, forteller Eirin.

Prestasjonsangst

Selv om damene begynner å bli dreven i gamet, og er inne i sitt 19. år som Hælsikes kvinnfolk, er det fortsatt nervepirrende å skulle stå på scenen med nytt materiale.

- Vi får mer prestasjonsangst med tiden, vi må jo toppe det forrige vi viste, forteller Ulvåg, som understreker at publikum skal få hilse på mange nye karakter.

- Men det blir et ,øte med noen kjenninger i ny drakt, forteller Gjelle.

Proffe musikere

Kvinnfolkene har ordnet seg stort band for anledningen.

- Denne gangen har vi også blåsere med oss, proffe fra Oslo. Vi synes det er veldig artig at de vil være oss, forteller Thorgersen, og understreker at det blir mye kul musikk.

- De synes det er gøy å være med oss og gjøre andre ting.

Gjengen håper på at mange vil ta turen til Lofoten kulturhus på fredag eller lørdag, og har allerede fått solgt flere billetter.

- De beste plassene er snart utsolgt, forteller de.

Damene understreker at det er en forestilling for alle.

- Dette passer for alle. Kvinner og menn, Det meste er voksen-humor, men det passer nok for ungdommer også.

Inngrodd i hverandre

Etter neste 20 år på scenen sammen har de blitt mer en godt nok vant til hverandre. På spørsmål om de ikke blir lei av hverandre kommer svaret fort.

- Vi er så inngrodd i hverandre, at det er lett å være på godsida, forteller Thorgersen, som ikke legger skjul på at de kan bli uenig til tider.

- Men det er fort gjort og bli enig, sier hun.