Oda (24) er for fjerde gang på fem år på The Garthering

Oda Bertine Møgster fra Gravdal har tilbrakt påska på The Gathering på Hamar.

Oda Bertine Møgster fra Gravdal har tilbrakt påska på The Gathering på Hamar. Foto:

Av

Oda Bertine Møgster fra Gravdal er en av de 6000 personene som tilbringer påska på The Garthering.

DEL

HAMAR: Fire av de fem siste påskene har Oda Bertine Møgster (24) tilbrakt på The Gathering (TG) i Vikingskipet. Jenta fra Gravdal er en av innpå 6000 datafrelste som fyller opp vår gamle OL-arena ved Mjøsa.

– Jeg sto av forskjellige årsaker over i fjor. Da manglet påsken noe vesentlig. Ellers har jeg vært fast inventar her på TG de siste årene siden jeg var her for første gang. Dette er like moro hver gang, understreker Oda Bertine. Hun presiserer at dette for henne nå er blitt en fast påsketradisjon

Gravdal-jenta er sosionom, og hun jobber på en avlastningsbolig.

– Data og spill er min store hobby. Derfor passer akkurat TG meg som hånd i hanske. Dette er også veldig sosialt, forteller hun. Oda presiserer at hun ganske sikkert er på plass neste år også.

– Dette er noe jeg vil anbefale til alle som har en liten nerd i seg. For oss fra nord er det dessverre langt og upraktisk å reise til Hamar, understreker hun.

Lang vei

Oda og hennes lokale reisefølge på tre kjører tur retur Hamar.

– Vi bruker litt i overkant av 20 timer hver vei. Det kreves så mye PC utstyr, og ikke minst materialer til bygging av hyller i hallen at bagasjen får et volum som gjør det nesten umulig med offentlig transport. Fly kan utelukkes med vårt formål, understreker Oda.

Gravdal-jenta understreker at deltakerne på TG nesten utgjør en liten by.

– De fleste bor, sover og spiser i Vikingskipet. Vi overnatter imidlertid i bilen avslutter hun.

Oda Bertine fra Gravdal har tilbrakt påska på The Gathering. Hun anbefaler alle som har en liten nerd i seg til å dra på arrangementet.

Oda Bertine fra Gravdal har tilbrakt påska på The Gathering. Hun anbefaler alle som har en liten nerd i seg til å dra på arrangementet. Foto:

På TG for spill

Mathias Ølver Eriksen (23) setter spill og konkurranser foran det sosiale på TG.

– Jeg er her i første rekke for å spille nå. Jeg er på et lag som håper å gjøre det bra denne påsken, sier Mathias som deltar på et skytespill.

– Mitt lag der jeg er den eneste fra nord ble nummer tre i kvalifiseringen. For meg er denne konkurransen utrolig artig og inspirerende sier Mathias som bor hjemme i Flakstad.

Førstepremien i konkurransen på 1200 kroner frister Mathias og lagkameratene.

– Det ville vært utrolig artig om vi hang med helt inn, sier han.

Dette er tredje gang Mathias er på TG.

– Jeg trives også i miljøet og med det sosiale. Konkurransene er imidlertid det som teller aller mest for meg nå, avslutter han.

Artikkeltags